Із «чорних лісорубів» стягнуть майже 220 тис грн » Новини Житомира
 
 


Із «чорних лісорубів» стягнуть майже 220 тис грн

Автор: news_maker від 31-03-2017, 10:37, переглядів: 1 162

Із «чорних лісорубів» стягнуть майже 220 тис грн

Позов Новоград-Волинської місцевої прокуратури про стягнення завданої незаконною порубкою дерев навколишньому природньому середовищу шкоди двома жителями Баранівського району судом задоволено у повному обсязі.
Йдеться про те, що два місцеві жителі у квітні минулого року вчинили незаконну порубку дерев на території Довбиського лісництва, що належить ДП „Баранівське лісомисливське господарство», розташованого неподалік села Дорогань Баранівського району.
Зокрема, з корисливих мотивів, за допомогою бензопили марки «Урал», без відповідного дозволу зрізали 25 сироростучих дерев породи дуб, загальним обсягом 21 м3, вартість яких, відповідно до Постанови Кабміну України «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу», становить 219 тис грн.
Дії зловмисників кваліфіковано за ознаками кримінального правопорушення, за ст. 246 КК України. Вироком суду обох визнано винними у скоєнні злочину та призначено покарання у виді штрафу.
Однак «чорними лісорубами» добровільно не відшкодовано завданої довкіллю шкоди.
Новоград-Волинською місцевою прокуратурою вжито заходів представницького характеру, за результатами яких суд зобов’язав їх у примусовому порядку відшкодувати завдану незаконною порубкою дерев навколишньому природньому середовищу шкоду у повному обсязі.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: