До Житомира завітали кращі шахісти України » Новини Житомира
 
 


До Житомира завітали кращі шахісти України

Автор: news_maker від 4-04-2017, 13:41, переглядів: 1 151

До Житомира завітали кращі шахісти України

4 квітня, відбулася зустріч заступника міського голови Матвія Хренова з делегацією видатних шахових тренерів: Йосипом Дорфманом та Володимиром Грабінським.
«За останні роки в нашому місті шахи почали відроджуватись. Зокрема зусиллями людей, які тут присутні. Шахи є - невід'ємною складовою інтелектуального розвитку нації. Ми знаємо, що наразі в Житомирі відбувається низка важливих подій пов’язаних з шахами», – розповів Матвій Хренов
ГО «Житомирська шахова школа «Інтелект», Федерація шахів Житомирської області, за сприяння Міністерства молоді та спорту проводять в місті Житомирі всеукраїнські навчально-тренувальні збори для національної збірної команди України з шахів та кращих шахістів Житомира і області.
Під час зустрічі з керівництвом Йосип Дорфман розповів про свій зв'язок з Житомиром та наголосив на тому , що у будь-якій справі важливий талант людини. Але дуже часто бувають випадки, коли його відсутність компенсують важкою і наполегливою працею.
«В мою епоху це було б неймовірно, що Житомир зможе прийняти фінал чемпіонату України з шахів. Для мене шахи- це система, де потрібно аналізувати фактори, які необхідно завчасно передбачити й вміти користуватися ними»,- поділився Йосип Дорфман.
Також на зустрічі був присутній Володимир Грабінський, який визнаний ФІДЕ у 2014 році кращим дитячим тренером світу. Він виховав 10 гросмейстерів.
«Я дуже радий, що в Житомирі почали відроджувати шахові традиції, адже у вас є чим пишатись. Насправді, такі постаті,як Йосип Давидович Дорфман, як міжнародний гросмейстер Олександр Хузман, які народилися в Житомирі, тренер Михайло Тросман, це люди, яких щанують у всьому світі. Тому зараз проводимо навчально - тренувальний збір, де зібрали чемпіонів зі всіх міст України, щоб послухати ваших відомих тренерів»,- розповів Володимир Грабінський
В кінці зустрічі в приміщені Житомирської міської ради було відрито виставку, де представлені роботи шахістів, шахових тренерів, шахових організаторів. Також було анонсовано, про проведення шахового турніру «Кубок Готовчиця», який вперше пройде в приміщенні Житомирської ради, за сприяння управління у справах сім'ї молоді та спорту.

До Житомира завітали кращі шахісти України
До Житомира завітали кращі шахісти України
До Житомира завітали кращі шахісти України
До Житомира завітали кращі шахісти України
До Житомира завітали кращі шахісти України

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: