Розпочався прийом проектів бюджету участі » Новини Житомира
 
 


Розпочався прийом проектів бюджету участі

Автор: news_maker від 5-04-2017, 19:09, переглядів: 1 043

Розпочався прийом проектів бюджету участі

За 5 днів від початку прийому проектів бюджету участі до міської ради подали вже 5 проектів.
Сьогодні, 5 квітня в прес-центрі Житомирської міської ради відбулась прес-конференція щодо старту прийому проектних пропозицій бюджету участі та проекту «Партисипативна демократія та обґрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні».
На початку прес-конференції голова Координаціїнойної ради Сергій Намєснік наголосив на особливостях цьогорічного бюджету участі.
«Особливості цьогорічного прийому проектних пропозицій заключається в тому, що в 2017 році прийом пропозицій відбувається в електронному вигляді, а також в цьому році в нас буде електронне голосування і завдяки співпраці з Богунською та Корольовською радами ми створили додаткові пункти голосування» ,- повідомив Сергій Намєснік голова Координаційної ради
Бюджет участі – інструмент прямої демократії, за допомогою якого мешканці міста залучаються до розподілу частини міського бюджету. Свої ідеї мешканці міста оформлюють у проектні пропозиції та передають на розгляд до Житомирської міської ради. Після внесення коригувань виконавчими органами, узгоджень та консультацій з авторами та мешканцями проекти виносяться на голосування.
«В першу чергу хочу наголосити на тому, що бюджет участі це лише один вид інструментів розвитку партисипативної демократії. Насправді партисипація означає участь мешканців у житті міста, якщо в 2015 році лише 4 міста України почали застосовувати партисипативні учасницькі практики в бюджеті,то в 2016 році таких міст стало набагато більше. Наше місто війшло в перелік тих,яке одним із перших впровадило бюджет участі. Процес бюджету участі стартував дуже вдало і Житомир підписав меморандум з представниками 10 інших міст України про участь в роботі з підвищення ефективності в сфері фінансів», - розповіла Альона Головко провідний спеціаліст департаменту бюджету та фінансів.
На сьогоднішній день з 1 квітня вже подано 5 проектних пропозицій. Наразі проекти вивчають фахівці виконавчих органів міськради. Зареєструвати проекти можна в міських бібліотеках, де бібліотекарі допоможуть громадянам заповнювати бланки проектних пропозицій в електронному вигляді.

Розпочався прийом проектів бюджету участі
Розпочався прийом проектів бюджету участі
Розпочався прийом проектів бюджету участі
Розпочався прийом проектів бюджету участі
Розпочався прийом проектів бюджету участі

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: