В Житомирі відкрилася персональна виставка Юрія Дубініна » Новини Житомира
 
 


В Житомирі відкрилася персональна виставка Юрія Дубініна

Автор: news_maker від 10-04-2017, 13:27, переглядів: 1 178

В Житомирі відкрилася персональна виставка Юрія Дубініна

В експозиції під назвою "Погляд" представлені живописні твори, написані художником у різні роки. Є натюрморти, зображення природи, але найбільше – дивовижних сюжетів та яскравих образів слов'янської та давньогрецької міфології. Окреме місце в творчості митця посідає християнська тематика.

"Мої картини – це погляд крізь час та простір, крізь призму власних думок, каже Юрій Дубінін. - Це мій погляд на життя, на якісь події, на якість справи, на якусь людину, на пори року, на все, що завгодно це мій погляд. І я все це в картини переношу. В мене кожний персонаж твору – це настрій. І коли цей настрій передається глядачу, то це вже задача виконана. Взагалі задача творця – зупинити перед своїм твором глядача. Коли він зупинився, щось подивився, щось подумав, то це вже плюс".

Перші відвідувачі, які прийшли на виставку ще до її офіційного відкриття, відзначили легкість і поетичність образів та дивовижну гармонію кольору і світла на полотнах Юрія Дубініна. А ще можливість за допомогою його картин зазирнути у власну підсвідомість:

Анна, студентка іноземної філології:

"Дізналася, що відкрилась нова експозиція, і справді дуже цікаво. Всі картини мене вразили. І дуже сподобалася картина "Скарб". Я можу її інтерпретувати так, як все те, що є справжнім скарбом, воно насправді не таке важливе і тому треба звертатися до інших людських цінностей".

Альона, житомирянка:

"Я проживаю недалеко і дуже часто захожу сюди на різні виставки. Я дівчатам порекомендувала, що в нас тут є галерея картинна, куди просто можна прийти і подивитися картини різних чудових авторів. На цій виставці мені дуже сподобалася картина "Чотири стихії". Художник просто неймовірно відображає саму людину. Але більше всього мені сподобалася картина "Русалчина ніч", тому що вона відноситься до нашої слов'янської культури і вона настільки заглиблює в наші українські традиції. Насправді дуже чудово".

Микола Сергійович, житомирянин:

"Я повз проходив і вирішив подивитися, що нового. Бачу, що тут виставився Дубінін, а мені подобається він як митець. В нього своє письмо і подобається його бачення світу, жінок, його ставлення з певним гумором до деяких життєвих ситуацій. В мене вдома є декілька його робіт і я завжди з радістю дивлюсь, якщо в нього з'являється щось нове. Цікава мені його творчість".

Залужений художник України Юрій Дубінін влаштовує свою персональну виставку саме в Житомирі вже всьоме, а взагалі їх лік перейшов через півтора десятка, проведених як в Україні, так і за межами нашої держави. Чимало картин художника зберігаються в приватних галереях та колекціях. І лише невелика частина доробку майстра представлена на нинішній виставці в Художньому салоні по вулиці Театральній, 8. Експозиція діятиме до 25 квітня, пише сайт 103fm.

В Житомирі відкрилася персональна виставка Юрія Дубініна

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: