Житомирська бандуристка Світлана Ніконорова стала переможницею міжнародного конкурсу » Новини Житомира
 
 


Житомирська бандуристка Світлана Ніконорова стала переможницею міжнародного конкурсу

Автор: news_maker від 11-04-2017, 16:16, переглядів: 1 446

Житомирська бандуристка Світлана Ніконорова стала переможницею міжнародного конкурсу

Міжнародний вокальний конкурс імені Квітки Цісик в Києві відбувся вперше. Учасники змагалися в трьох номінаціях – естрадний, народний та академічний спів. Світлану Ніконорову визнали кращою в академічному співі:

"Було четверо бандуристів, всі дівчата і, чесно кажучи, було приємно, що мене виділили серед них усіх", – поділилася враженнями артистка.

Нагородою для переможців стала можливість поширити свою творчість:

"Призового фонду як такого, не було. Але буде офіційний запис моїх пісень на кіностудії Довженка, там, мабуть краща студія звукозапису в країні. Це популяризація українського мистецтва, української пісні, музики у світі, тому що цей тираж дисків буде розповсюджений по всьому світу, обов'язково – в тих країнах, звідки приїхали конкурсанти. Не тільки в українські діаспори, але й на широкий загал слухача", – розповіла Світлана Ніконорова.

Сама Квітка Цісик, американська співачка українського походження, була справжнім популяризатором української пісні. Її ім'я відоме в світі завдяки двом музичним альбомам українських народних і популярних пісень – "Kvitka" і "Two Colors". Незважаючи на те, що все життя Квітки Цісик пройшло в США, вона завжди усвідомлювала себе українською співачкою. Її патріотичні почуття виявилася у записах українських пісень, які стали справжнім подарунком для української громади у світі. Україну Квітка Цісик відвідала лише один раз – у 1983 році. Після проголошення незалежності України співачка мріяла виступити тут. Але планам не судилося здійснитися, вона померла у 1998 році у Нью-Йорку за кілька днів до свого 45-річчя. В пам'ять про Квітку Цісик кілька років поспіль проходять концерти у Києві та Львові. В США заснований Міжнародний мистецький фестиваль-конкурс української пісні "Квітка", у Львові – Міжнародний конкурс українського романсу імені Квітки Цісик.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: