У Житомирі привітали першого лауреата премії Валерія Шевчука » Новини Житомира
 
 


У Житомирі привітали першого лауреата премії Валерія Шевчука

Автор: news_maker від 28-09-2012, 13:51, переглядів: 2 455

У Житомирі привітали першого лауреата премії Валерія Шевчука

У Житомирському державному університеті ім. І. Франка відбулась урочиста церемонія вручення Літературної премії Валерія Шевчука за кращу прозову книгу 2011 року. Почесним Лауреатом став український письменник, сценарист, автор близько 100 наукових праць Юрій Щербак. Відзнаку письменник отримав за роман "Час смертохристів. Міражі 2077 року".

Премію, яка вручається за кращий прозовий твір, започатковано минулого року Інститутом філології та журналістики університету ім. І. Франка. Директор інституту Віктор Мойсієнко відзначив, що обрані твори мають відповідати високим художнім критеріям і бути зразком культури мови.

На урочистій церемонії в Житомирі літературну нагороду Юрій Щербак отримав із рук відомого українського письменника Валерія Шевчука, який зазначив: "Радісно, що таку особистість, ви, зокрема, Житомирський університет, обрали своїм першим лауреатом. Першим Лауреатом цієї премії стала високого калібру людина, яка достойна і вищої похвали!"

Юрій Щербак: "Я щасливий, що отримав цю премію тут, на цій прекрасній землі – Житомирській, що премію вручив мені Валерій Шевчук, а також те, що він є її засновником.", – подякував Юрій Щербак, перший лауреат літературної премії Валерія Шевчука.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: