Інваспорт на Житомирщині отримав черговий імпульс для розвитку » Новини Житомира
 
 


Інваспорт на Житомирщині отримав черговий імпульс для розвитку

Автор: news_maker від 28-09-2012, 13:53, переглядів: 1 654

Інваспорт на Житомирщині отримав черговий імпульс для розвитку

Цьому сприяло здобуття "бронзи" на Міжнародній спартакіаді людей з обмеженими можливостями, що проходила у Євпаторії.

За словами виконавчого директора Житомирського союзу людей з обмеженими можливостями Валентини Безпрозваної, житомиряни вже вп’яте представляли область на таких змаганнях.
У спартакіаді взяли участь 25 команд з України, а також команди з Білорусі та Молдови. У складі кожної команди було по 6 учасників: "У цій спартакіаді було два учасника на візках, два учасника із захворюваннями опорно-рухового апарату і двоє – загального захворювання", – розповідає член житомирської команди Руслан Миронюк.

На спартакіаді інваліди змагалися як в рекреаційних, так і професійних видах спорту. Завдяки трьом особистим призовим місцям та високим загальним результатам житомирські спортсмени здобули ІІІ місце, обійшовши сильні та досвідчені команди Донецької, Київської та Одеської областей. Проведення спартакіади надихнуло усіх учасників: "Таким людям потрібно допомагати, враховуючі ті події, які відбувались у Євпаторії. Дивишся і бачиш, що вони дуже сильні. Вони сильні духом, і фізично, хоча деякі з них без ніг. На мою думку, основне завдання спартакіади, навіть не змагання, це зустріч людей з додатковими потребами, які не можуть дозволити собі нормально пресуватись. Вони зустрічаються, спілкуються, і це для них це, як ковток повітря!", – поділилася враженнями член житомирської команди Ольга Хоменко.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: