В Житомирі фахівці з Китаю вивчають можливості зборки електробусів » Новини Житомира
 
 


В Житомирі фахівці з Китаю вивчають можливості зборки електробусів

Автор: news_maker від 18-04-2017, 17:50, переглядів: 942

В Житомирі фахівці з Китаю вивчають можливості зборки електробусів

Це вже друга з початку року китайська делегація, яка вивчає це питання, сказав на брифінгу міський голова Житомира Сергій Сухомлин:

"Це завод Ankai, який працює з європейськими заводами, це вже друга делегація, яка вивчатиме можливість зборки електробусів, автобусів в місті Житомирі. Вони працюватимуть в місті кілька днів, тому що питання стоїть не лише зборки електробусів, необхідно правильно побудувати мережу для цих електробусів, необхідно забезпечити логістику, обслуговування, зарядні станції".

Міський голова розповів, що на 20 квітня запланована зустріч в Міністерстві інфраструктури також з приводу перспектив розвитку електротранспорту:

"Мабуть, багато хто вже знає про проект закону, який розробляє міністерство, про стимулювання електротранспорту в Україні, зборки електромобілів, електробусів. Передбачається низка податкових пільг для виробників та продавців цієї техніки. І це вже такий спільний виходить у нас проект з міністерством. Ми розуміємо, що цей електробус дорожчий за звичайний автобус, але вартість експлуатації значно нижча, ніж дизельного автобуса і ми не забуваємо також про питання екології. Електробуси для нас пріоритет і саме тому ми намагаємося увійти у цей проект з китайськими партнерами".

За словами Сергія Сухомлина, після нинішнього візиту китайської делегації та зустрічі в Мінінфраструктури буде оголошений тендер на закупівлю двох тестових електробусів для міста. Пропозицій від китайських компаній є кілька, перевага надаватиметься тим, хто готовий організувати зборку та обслуговування електробусів у Житомирі, зазначив міський голова Сергій Сухомлин.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: