На Житомирщині хочуть "знайти" людей працездатного віку, які опинилися поза обліком » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині хочуть "знайти" людей працездатного віку, які опинилися поза обліком

Автор: news_maker від 24-04-2017, 19:44, переглядів: 1 349

На Житомирщині хочуть "знайти" людей працездатного віку, які опинилися поза обліком

З такою ініціативою виступила обласна служба зайнятості. Аби ця робота була ефективною, її необхідно проводити спільно з органами місцевого самоврядування. Як повідомила директор обласного центру зайнятості Галина Корінна, питання обговорене з головою обласної ради Володимиром Ширмою і фактично є механізм, як це можливо здійснити. Детальніше – заступник директора обласного центру зайнятості Тетяна Касімцева:

"Така велика різниця серед працездатних осіб, майже 500 тисяч , це наш потенціал. Тому ми просимо, щоб керівництво області рекомендувало головам об’єднаних громад, сільських, селищних рад включити до порядку денного найближчих сесій питання про стан зайнятості жителів громад. За результатами залучити також депутатів, залучатися будемо ми, куратори сільських, селищних рад об’єднаних громад до подвірного опитування жителів області працездатного віку".

Результатом таких подвірних обходів має стати чітка картина зайнятості, сподіваються в обласному центрі зайнятості:

"Скільки людей у нас знаходиться, наприклад, на заробітках за кордоном, скільки просто сидить дома, нічого не робить, скільки у нас жінок багатодітних, які виховують діточок і використовують саме ці соціальні послуги, скільки у нас перебуває на обліку в центрах зайнятості, скільки працює нелегально. І ми тоді зможемо побудувати якимось чином нашу роботу саме з цією категорією".

Директор обласного центру зайнятості Галина Корінна каже, що такий соціальний зріз дасть можливість побачити реальну картину, але особливо оптимістичних результатів очікувати не варто – проблема серйозна і багатопланова:

"Я вже неодноразово наводила цю інформацію: в нашій області рівень соціальних трансфертів на 10 відсоткових пунктів перевищує рівень заробітної плати. Тобто, у нас втрачена мотивація до роботи, заробітної плати. Нам потрібно переломити цю тенденцію. З першого дня ми людині повинні пропонувати роботу і проводити роз’яснювальну роботу, починаючи з дитячого садка, про те, що людина повинна бути зайнята і повинна заробляти гроші, а не виживати за рахунок цих подачок".

Значно спростити збір відомостей про працюючих легально чи нелегально могла би співпраця з податківцями та Пенсійним фондом – звірка баз даних могла б відповісти на багато запитань. Але поки що така співпраця не налагоджена, жодних угод не існує, констатують в службі зайнятості і говорять про необхідність ініціювати нарешті зрушення в цьому питанні.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: