Громадяни можуть отримати готівкою зекономлену частину субсидії » Новини Житомира
 
 


Громадяни можуть отримати готівкою зекономлену частину субсидії

Автор: news_maker від 4-05-2017, 12:43, переглядів: 1 329

Громадяни можуть отримати готівкою зекономлену частину субсидії

Про це йдеться у підписаній Прем’єр-міністром України Постанові Кабміну № 300. Грошову компенсацію від держави зможуть отримати півтора мільйони українських сімей, які під час опалювального сезону зекономили 100 кубометрів газу, або 150 кіловатів електроенергії, яка використовувалась для опалення. Аби отримати ці кошти, громадяни, які вели енергоефективне домогосподарство, мають подати заяву до місцевого управління соціального захисту населення. Сума грошової компенсації може становити до 700 гривень, у залежності від зекономлених ресурсів.

Інформацію про наявність економії кожен отримувач субсидії може відслідковувати у своїй платіжці або шляхом звернення до постачальника газу чи електроенергії, якщо вони використовуються для опалення, пише сайт Житомирської облдержадміністрації. На момент подачі заяви субсидіантом вже має бути відкритий рахунок у банку, на який будуть надіслані кошти. Вибір банківської установи здійснюється громадянином самостійно.

Додамо, що згідно з Податковим кодексом України, субсидія, незалежно від вигляду у якому вона виплачується, державою не оподатковується, а отримана від держави допомога у Декларації про доходи громадян не зазначається.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: