В Житомирі відкрилася інформаційна школа профорієнтації » Новини Житомира
 
 


В Житомирі відкрилася інформаційна школа профорієнтації

Автор: news_maker від 10-05-2017, 18:45, переглядів: 1 242

В Житомирі відкрилася інформаційна школа профорієнтації

Школа працюватиме в рамках профорієнтаційного проекту "Шлях до майбутньої професії" та буде зорієнтована на учнів 8-10 класів загальноосвітніх міських шкіл. Організував заняття Житомирський міський Центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді спільно з міський Центром зайнятості. Навчальний проект триватиме до 2020 року, і за цей час профорієнтаційні заняття пройдуть не одна сотня дітей. Займаючись у невеликих групах, школярі опановуватимуть п’ять тем, які в майбутньому мають допомогти їм правильно обрати професію, сподівається директор Центру Центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ольга Юрченко:

"Теми розподілені таким чином, щоб діти ознайомитися не тільки із значенням правильного вибору професії, а також буде можливість ознайомитися із ринком праці, із світом професій і їх класифікацією. Буде опрацьована надзвичайна цікава та важлива тема: "Хочу-можу-потрібно", це та формула успіху, яка дуже потрібна для кожної людини. Також буде обговорена тема "професійна кар’єра".

Основне завдання фахівців з Центру зайнятості – не лише ознайомити з професіями, а й дати розуміння, які спеціальності сьогодні користуються попитом та якими спеціалістами ринок перенасичений, каже директор міського Центру зайнятості Валентина Сторожук:

"Потреба роботодавців у професіях на сьогоднішій день найбільша – це верстатники широкого профілю, продавці, електромонтери, електрогазозварювальники і швачки. Для прикладу, за рік в області випустилося всього 15 верстатників широкого профілю, тоді як потреба роботодавців в 10 разів більша".

Перше заняття зі школярами провела начальник відділу активної підтримки безробітних Житомирського міського Центру зайнятості Людмила Шейнич:

"Наша зустріч мала дати зрозуміти дітям, що вибір професії це дуже важливо, оскільки на роботі ми з вами проводимо більшу частину свого світлового дня. Тому від того, чи подобатиметься мені те, що я роблю, залежатиме й те, як я себе відчуватиму в цьому житті. А наше завдання сьогодні допомогти дитині відшукати це покликання".

Якщо частина дітей прийшли на перше заняття, ще не визначившись із напрямком подальшого навчання, то були й такі, хто вже чітко розумів, яку професію хоче опанувати після школи. Як, наприклад, учениця 8 класу Віолета Кукол:

"В мене є ціль – я хочу стати психологом, і я прийшла, щоб мені допомогли в цьому, щоб взяти якісь вже практичні уроки. Мені розповіли, що якщо в мене щось і не виходить, то я все одно маю йти до своєї цілі".

В першу чергу інформаційна школа профорієнтації зорієнтована на дітей, які виховуються у прийомних, опікунських сім'ях та дитячих будинках сімейного типу, також на дітей зі складних (функціонально неспроможних) родин. В подальшому до проекту залучатимуть усіх бажаючих старшокласників житомирських шкіл.



В Житомирі відкрилася інформаційна школа профорієнтації
В Житомирі відкрилася інформаційна школа профорієнтації
В Житомирі відкрилася інформаційна школа профорієнтації

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: