На Житомирщині відшкодування витрат на встановлення сонячних батарей зможуть отримати більше людей » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині відшкодування витрат на встановлення сонячних батарей зможуть отримати більше людей

Автор: news_maker від 16-05-2017, 16:18, переглядів: 1 074

На Житомирщині відшкодування витрат на встановлення сонячних батарей зможуть отримати більше людей

Це станеться, якщо депутати обласної ради внесуть зміни до Програми стимулювання населення, ОСББ, ЖБК Житомирщини щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження на 2015-2018 роки. Виступаючи на засіданні комісії облради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку, директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації Олексій Шатило нагадав, що деякі зміни до програми були внесені на попередній сесії. Зокрема, передбачена компенсація з обласного бюджету частини витрат на встановлення сонячних панелей, якщо для цієї мети береться банківський кредит. Тепер же департамент виходить з пропозицією розширити коло отримувачів відшкодування:
"До нас звертаються заявники, які мають бажання встановити сонячні електростанції у себе в обійстях, але при цьому не бажають брати кредити у тих чи інших кредитних установах. Ці люди просять розглянути можливість внести зміни до Програми з тим, аби поставити в рівні умови як позичальників банків при отриманні кредиту на встановлення приватної сонячної електростанції, так і тих осіб, що за власний рахунок будуть їх встановлювати".

При цьому частка відшкодування залишиться незмінною, зазначає Олексій Шатило:
"Для приватних сонячних електростанцій відсоток відшкодування 20 %, йшло від тіла кредиту, зараз, відповідно, від суми, але не більше 50 тисяч гривень на одного позичальника або на одного отримувача відшкодування".

Члени комісії підтримали пропозицію департаменту економіки, остаточне ж рішення – за всіма депутатами обласної ради на сесії 25 травня.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: