З початком нового сезону Житомирський академічний театр взяв курс на підготовку до відзначення ювілею » Новини Житомира
 
 


З початком нового сезону Житомирський академічний театр взяв курс на підготовку до відзначення ювілею

Автор: news_maker від 5-10-2012, 16:20, переглядів: 1 731

З початком нового сезону Житомирський академічний театр взяв курс на підготовку до відзначення ювілею

В квітні 2014 року театру виповниться 70 років. У творчому плані здобутки безперечні – останні роки плідної діяльності колективу відзначені присвоєнням театру звання Академічного. Стан постійного творчого пошуку помітний у кожній новій постановці, їх у найближчий час, і не одну, обіцяє художній керівник житомирського театру Наталія Тімошкіна: "І зараз я хочу побажати успіху режисерові Петру Авраменко, який розпочав роботу над класикою. Я сподіваюсь, що це знову буде якась амбітна постановка, тому що у Петра дуже світла горова і дуже багато усіляких цікавих ідей. Будуть й інші проекти на малій сцені із запрошеними режисерами. Зараз ми працюємо із режисером Володимиром Осляком. Думаю, і в мене будуть постановки"

Тож, найближча до глядача прем'єра – за п'єсою Миколи Гоголя "Одруження" в перекладі Остапа Вишні і у постановці Петра Авраменка. Класичну історію про кохання "без кохання", саме так її бачить молодий режисер, на житомирській сцені планують показати вже у листопаді.

Поступ театру бачиться і в оновленні трупи молодими акторами, їх безперечному професійному рості, затребуваності у різноманітних творчих проектах, не лише сценічних.

А ще, на протязі нового сезону театр надасть заявки на участь у 6 національних театральних конкурсах і фестивалях. Так, у найближчі вихідні житомирські актори візьмуть участь у театральному фестивалі "Вересневі самоцвіти" в Кіровограді.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: