Житомирський краєзнавчий музей показав нову виставку і влаштував незвичний флешмоб » Новини Житомира
 
 


Житомирський краєзнавчий музей показав нову виставку і влаштував незвичний флешмоб

Автор: news_maker від 18-05-2017, 18:27, переглядів: 1 675

Житомирський краєзнавчий музей показав нову виставку і влаштував незвичний флешмоб

"Хто крайній в черзі до музею?" – такі слова можна було почути у четвер зранку, проходячи повз обласний краєзнавчий музей, біля якого вишикувалася довжелезна черга відвідувачів. Переважно це були учні житомирських шкіл, які завітали на відкриття другої зали "З природничих колекцій". Четвертий "Є" клас з житомирського екологічного ліцею №24 на виставку прибув великою дружною командою. До музею, кажуть, вже приходили – сподобалося, тож завітали ще раз – хто за новими враженнями, хто просто з цікавості, а дехто – і за натхненням.
У рамках флешмобу школярі по ланцюгу передавали своєму сусіду питання про те, хто є крайнім в черзі до музею, доки не знайшли крайнього. Чи, швидше, крайню – нею виявилася школярка Вероніка Тимчів. Саме вона отримала право першою відвідати нову виставку. Супроводжувати її доручили науковому співробітнику краєзнавчого музею Миколі Весельському, руками якого фактично і було облаштовано нову залу. За що його відзначила подякою Житомирська обласна рада:
"Що стосується побудови виставки, то це тривало десь упродовж року: спочатку працювали над проектом, а згодом помалу силами відділу природи і взагалі всього музею будували цю виставку. Щодо експонатів, то основного фонду понад 130 експонатів, а решта – із допоміжного фонду", - каже Микола Весельський.
Серед експонатів – опудала зубра, диких кабанів, вовків, птахів, а також колекції грибів, копалин та метеликів. Усіх бажаючих запрошують завітати та переконатися, що у музеї, насправді, можна корисно і з цікавістю провести час.
"Черги в нас, як правило, утворюються біля магазинів чи розважальних закладів, однак хотілося б їх бачити якраз біля музеїв", – говорить директор обласного краєзнавчого музею Роман Насонов: - "Ми вишикували школярів і перехожих в чергу до музею, щоб люди, які проходять поряд, питали: "Що тут таке?", а їм у відповідь: "Ми в черзі до музею". "О, та невже? Черга до музею?" Так, черга може бути і до музею. У нашому суспільстві склалися такі стереотипи, що музей – це якесь закрите утворення, куди раз прийшов, а більше і не варто. Це зовсім не так. Кожна зала щоразу відкривається по-різному. Ми намагаємося урізноманітнювати ці відвідини. Комусь здається, що музей – це таке собі тихе болото, але це не болото. Тут такий вир подій, що не засумуєш".
Відзначимо, що за минулий рік краєзнавчий музей, включно з відділами по області, відвідали більше двохсот тисяч людей. Це набагато більше, ніж у попередні роки, каже Роман Насонов. Крім того, за цей же період проведено більше сотні масових заходів і поповнено фонд аж на 6 тисяч експонатів, що стало своєрідним рекордом за всі 150 років існування Музею.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: