Мер Житомира підписав рішення виконкому про нові тарифи на проїзд у маршрутках » Новини Житомира
 
 


Мер Житомира підписав рішення виконкому про нові тарифи на проїзд у маршрутках

Автор: news_maker від 22-05-2017, 17:53, переглядів: 1 143

Мер Житомира підписав рішення виконкому про нові тарифи на проїзд у маршрутках

Умовою для підняття тарифу з 3 до 5 гривень було зобов’язання перевізників виконувати певні вимоги. Зокрема, всі перевізники мали внести в додатки договорів правки за чотирма умовами: встановлення до кінця 2017 року автоматизованої системи оплати проїзду, заміна автобусів старше 10 років (23 одиниці), фіксована вартість проїзду для учнів шкіл і безоплатне перевезення усіх категорій пільговиків, затверджених законодавством, в тому числі пенсіонерів за віком.
Впродовж кількох днів усі перевізники підписали відповідні додатки до договорів, зазначив під час брифінгу профільний заступник житомирського міського голови Дмитро Ткачук. За кожен факт невиконання цих умов перевізник платитиме штраф в розмірі 850 гривень, наголосив чиновник:
"Вигнаний пільговик, чи невиїхавша машина, чи раніше з’їхала з рейсу – це 850 гривень. Питання, звичайно, у фіксації підтвердження цього, бо всі мають чітко розуміти, що це не може бути дзвінок по типу "от я вчора їхав і такий факт зафіксував". То має бути належно оформлена процедура, бо, ясна річ, що кожен перевізник намагатиметься оскаржувати такі речі".

Про факти порушень пасажир може повідомляти до міського управління транспорту і зв'язку і на підставі таких скарг може бути ініційована позапланова перевірка перевізників. Отже, з 1 червня проїзд в житомирських міських маршрутках становитиме 5 гривень. Для школярів впродовж всього року вартість однієї поїздки в маршрутці – 2 гривні. Ціна квитка в електротранспорті залишаться незмінною – 2 гривні.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: