Житомирські медики їздили до Києва на протест » Новини Житомира
 
 


Житомирські медики їздили до Києва на протест

Автор: news_maker від 23-05-2017, 21:18, переглядів: 1 192

Житомирські медики їздили до Києва на протест

Під стінами Кабміну у вівторок зібралися медичні працівники з кількох міст України, серед яких і житомиряни. Центральні українські ЗМІ кажуть, що на протест, організований з ініціативи профспілок, приїхали, в основному, працівники "швидкої допомоги". Вони вимагають підвищити зарплатню, розмір якої нині коливається в межах двох з половиною тисяч гривень, а також запровадити матеріальне відшкодування за кожен рік роботи на "швидкій". Що стосується житомирських медпрацівників, то вони поїхали вимагати виплати заробленого. Як відомо, цьогоріч утворився дефіцит медичної субвенції – на зарплатню одним лише житомирським медикам не вистачає 68 мільйонів гривень.
Коментуючи ситуацію, житомирський міський голова Сергій Сухомлин зауважив, що цьогоріч депутати вже виділяли з міського бюджету більше 3 мільйонів гривень на оплату праці медпрацівників, при тому що це є повноваженням держави, а не місцевої влади. Перемовини в Міністерствах фінансів та охорони здоров'я позитивного результату не дали, тому люди поїхали вимагати зароблене:
"У нас є листи, які підтверджують те, що держава заборгувала житомирським медичним працівникам. В Міністерстві охорони здоров'я є резерв – 300 мільйонів гривень. Я думаю, що от якраз такі дії наших медичних працівників повинні спонукати Кабмін все ж таки виділити кошти і закрити цю проблему. Деякі міста закривають цю проблему своїми коштами – у них є на це ресурси. У нашому бюджеті 62-68 мільйонів закладати ще й на зарплату по державним повноваженням – я вважаю, це неправильно. Це гроші житомирян, які платять податки".

Останні шість років проблеми з нестачею коштів на виплату зарплат були і в освітній галузі, і в галузі охорони здоров'я, додає Сергій Сухомлин. З Міносвіти питання вдалося відпрацювати, тож цього року проблем із зарплатою освітянам немає, а от Мінохорони здоров'я недопрацювало. Окрім того, що коштів просто не вистачає, через те, що тарифні розряди не підняли лікар отримує зарплату на триста гривень більше від санітарки, додає профільний заступник міського голови Матвій Хренов. Разом з тим, Сергій Сухомлин висловив переконання, що нинішня акція протесту лікарів матиме позитивний вплив і медикам вдасться достукатися до чиновників. Так чи інакше проблему все ж вдасться вирішити, зауважив мер і запевнив – цитуємо: "В цьому році все буде нормально. Не переживайте".

Житомирські медики їздили до Києва на протест
Житомирські медики їздили до Києва на протест

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: