На Житомирщині поліція затримала подружжя за виготовлення наркотиків » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині поліція затримала подружжя за виготовлення наркотиків

Автор: news_maker від 1-06-2017, 15:11, переглядів: 1 058

На Житомирщині поліція затримала подружжя за виготовлення наркотиків

У результаті комплексу оперативних заходів працівниками Управління протидії наркозлочинності ГУНП Житомирщини та Андрушівського відділення поліції було викрито та затримано чоловіка і жінку під час збуту коноплі на суму майже 15 тисяч гривень. Під час обшуку за місцями їх проживання було вилучено запаси сировини та незареєстровану рушницю, а з присадибної ділянки – майже 200 кущів нарковмісних рослин.
– Працівниками нашого підрозділу спільно з місцевим відділенням поліції було проведено складний багатоетапний комплекс оперативних заходів для викриття наркоторговця в Андрушівському районі та ретельного документування доказової бази його протиправної діяльності, - розповів начальник Управління протидії наркозлочинності ГУНП в Житомирській області Олексій Душейко. – Перший етап операції відбувся у середині травня, коли було здійснено закупку у 36-річного жителя с. Волиці 300 грамів висушених рослин коноплі за 4 тисячі гривень.
У рамках відкритого за цим фактом кримінального провадження поліцейські продовжили розробляти спецзаходи, завдяки яким викрили і припинили діяльність подружнього наркокартелю.
Друга зустріч оперативників із фігурантом-наркоторговцем відбулася 31 травня на автодорозі між с. Волицею та райцентром. Умовний покупець наркотовару домовився придбати у нього 1,5 кг сировини за майже 15 тисяч гривень. Чоловік спочатку переконався у наявності замовленої суми, а потім зателефонував своїй співмешканці і дозволив привезти товар.

Під час фактичного збуту наркосировини обоє з громадянського подружжя були затримані на місці бійцями-спецпризначенцями ГУНП Житомирщини.
Під час огляду привезеного пакунку було вилучено рослинну масу зеленого кольору, зовні схожу на коноплю.

– У ході проведених санкціонованих обшуків у будинках, належних обом із громадянського подружжя було вилучено ще близько 200 грамів сухих конопель, 300 грамів насіння та незареєстровану мисливську рушницю. На присадибній ділянці ж виявлено плантацію з близько 200 кущами цих нарковмісних рослин, - додав Олексій Душейко.

Нині усе вилучене направлено на експертне дослідження. Кримінальне провадження відкрито одразу за кількома статтями Кримінального кодексу України – 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту), 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Додатково вирішується питання про початок досудового розслідування за фактом незаконного поводження зі зброєю (ст.263 ККУ).
Подібний наркобізнес може обернутися принаймні одному із співмешканців ув’язненням строком від 6 до 10 років.

На Житомирщині поліція затримала подружжя за виготовлення наркотиків
На Житомирщині поліція затримала подружжя за виготовлення наркотиків
На Житомирщині поліція затримала подружжя за виготовлення наркотиків

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: