Прокуратура відстояла право майже 40 дітей на навчання у рідному селі Товща » Новини Житомира
 
 


Прокуратура відстояла право майже 40 дітей на навчання у рідному селі Товща

Автор: news_maker від 1-06-2017, 18:56, переглядів: 972

Прокуратура відстояла право майже 40 дітей на навчання у рідному селі Товща

Позов Новоград-Волинської місцевої прокуратури, заявлений в інтересах держави в особі територіальної громади Биківської селищної ради Романівського району про скасування незаконного рішення сесії Романівської райради щодо реорганізації Товщанської загальноосвітньої школи Новоград-Волинським міськрайонним судом задоволено у повному обсязі.

Відтак, наступного навчального року, 1 вересня 2017 року, 36 дітей, жителів с. Товща, матимуть право знову розпочати навчання у двоповерховій загальноосвітній школі, що у рідному селі.

Йдеться про те, що у квітні 2016 року на сесії Романівської районної ради прийнято незаконне рішення «Про реорганізацію Товщанської загальноосвітньої школи I-III ступенів», відповідно до якого у цій школі залишили навчатися лише початкові класи. Натомість 17 учнів старших класів відправили на навчання у школу, розташовану за 7 кілометрів у сусідньому селі.

Таке рішення районної ради, прийняте з порушенням норм чинного законодавства, без врахування думки територіальної громади та інтересів дітей, викликало значний резонанс громадськості.

Новоград-Волинською місцевою прокуратурою вжито заходів представницького характеру та поновлено права дітей на навчання у рідній школі.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: