На Житомирщині зафіксовано перший у цьому році випадок отруєння грибами » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині зафіксовано перший у цьому році випадок отруєння грибами

Автор: news_maker від 8-06-2017, 16:08, переглядів: 893

На Житомирщині зафіксовано перший у цьому році випадок отруєння грибами

Минулої ночі до інфекційного відділення Андрушівської районної лікарні з отруєнням госпіталізували 57-річну жінку. Як виявилося, за кілька годин до того, вона в гостях повечеряла консервованими грибами. Цього року це перший зафіксований випадок отруєння грибами, тому в Управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій нагадують правила надання першої медичної допомоги у такому випадку:
"Викличте "Швидку медичну допомогу". Одночасно, не очікуючи її прибуття, негайно промийте шлунок: випийте 5-6 склянок кип'яченої води або блідо-рожевого розчину марганцівки; натисніть пальцями на корінь язика, щоб викликати блювоту; прийміть активоване вугілля (4-5 пігулок), коли промивні води стануть чистими. Після надання первинної допомоги: дайте випити потерпілому міцний чай, каву, або злегка підсолену воду, відновіть тим самим водно-сольовий баланс; покладіть на живіт і до ніг потерпілого грілки для полегшення його стану. З'ясуйте, хто вживав разом із постраждалим гриби, проведіть профілактичні заходи. Забороняється: вживати будь-які ліки та їжу, а надто ж алкогольні напої, молоко, – це може прискорити всмоктування токсинів грибів у кишечнику. Займатися будь-якими іншими видами самолікування. Отож будьте розсудливим і пам’ятайте: відповідальність рятує життя", – нагадав фахівець прес-служби Управління ДСНС у Житомирській області Павло Франчук.

Крім того, за інформацією рятувальників, минулої доби в області зареєстровано 14 повідомлень про надзвичайні події чи загрозу їх виникнення. Серед них вісім пожеж. П'ять разів підрозділи ДСНС виїжджали для надання допомоги населенню та іншим службам. Під дією різних факторів одна особа травмована. Загиблих не виявлено.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: