У Житомирі конкурсна комісія визначилася з розподілом коштів Гранту міського голови » Новини Житомира
 
 


У Житомирі конкурсна комісія визначилася з розподілом коштів Гранту міського голови

Автор: news_maker від 16-06-2017, 11:40, переглядів: 822

У Житомирі конкурсна комісія визначилася з розподілом коштів Гранту міського голови

Другий рік поспіль в обласному центрі виділяють певну суму грошей у якості гранту міського голови для спортивних організацій та федерацій. Цього року претенденти подали 19 проектів на загальну суму близько одного мільйона гривень. Грант складає всього 180 тисяч, тож за кожну ідею доведеться поборотися, каже начальник управління сім'ї, молоді та спорту Житомирської міськради Ірина Ковальчук:
"Визначимо, між ким поділити і хто буде переможцем. В більшості, це проекти, присвячені придбанню інвентарю, проведенню змагань, відрядження на певні змагання або проведення якихось великих масових заходів. Сьогодні буде конкурентна боротьба – кожна організація захищатиме свій проект перед конкурсною радою, яка і визначить переможців. Скільки їх буде – це не регламентовано і залежить від суми, яку просять конкурсанти, і від нашого загального обсягу фінансування. Минулого року, наприклад, було 9 переможців, скільки цього року – будемо бачити".

Військово-історичний клуб "Золота шпора" подав проект на 24 тисячі гривень для придбання спортивних комплектів. На захист проекту хлопці прийшли в лицарських обладунках і з мечами, аби наочно показати, з чим пов’язана діяльність клубу. Один з тренерів – Василь Назаров – нещодавно повернувся з Росії з міжнародного фестивалю "Часи епохи", участь в якому брали кілька тисяч спортсменів з багатьох європейських країн. На фестивалі житомирянин здобув золото у номінації "Щит/Меч" та тріумфував у професійному поєдинку:
"Ми подали грант на 24 тисячі гривень. Це 5 чи 6 спорткомплектів. До нас приходить тренуватися молодь – бої і змагання проходять в обладунках, а тренувальний процес – в спортивному спорядженні. Так ефективніше і безпечніше. На тренуваннях у нас використовуються м'які шоломи, щити та мечі. Ми тренуємося за різними номінаціями – по фехтуванню або повно контактним боям. А сьогодні я прийшов в обладунках, тому що, як кажуть, добре показати картинку".

Василь Назаров каже, що житомиряни надихають своїм прикладом молодь з усієї України – філії "Золотої шпори" працюють в Києві, Тернополі та Одесі. Усіх, хто має бажання долучитися, хлопці та дівчата запрошують на тренування, які проходять в орендованому приміщенні за адресою в Житомирі: вулиця Чехова, 1 – склади заводу "Вібросепаратор". Шанси клубу на отримання Гранту міського голови Василь Назаров оцінює досить позитивно:
"Чому ні? Адже це цікавий вид спорту, який варто донести молоді і житомирянам загалом. Звісно, є різні спортивні секції, типу боксу і тому подібне. Тобто, є одна номінація і ти нею займаєшся – мені це якось не цікаво. А тут прикольно, що ти можеш прийти постріляти з лука, можеш битися в обладунках в різних номінаціях. Якщо на ринзі ти тільки стрибаєш і рукавичками махаєш, то тут ти можеш вибрати собі зброю. А окрім боїв, ще й цікаво проникнутися духом Середньовіччя".

І вже стали відомі результати голосування. Отож:
Відповідно до рішення комісії гранти міського голови буде надано наступним організаціям спортивного спрямування:
Громадська організація «Спортивний клуб «Сокіл-Житомир» - 12,5 тис. грн. (придбання спортивного інвентарю).
Житомирський військово-історичний клуб «Золота шпора» - 5 тис. грн. (придбання спортивного інвентарю).
Громадська організація «Футзальний клуб «Інбев-Житомир» - 20 тис. грн. (проведення Кубку міста)
Спортивний клуб «Михайлівський» - 25 тис. грн. (придбання спортивного інвентарю).
Громадська організація «Житомирська шахова федерація «Інтелект» - 12,5 тис. грн. (шаховий фестиваль).
Житомирський відокремлений підрозділ всеукраїнської федерації військово-спортивних багатоборств – 15 тис. грн. (проведення чемпіонату міста).
Громадська організація «Стріт воркаут Житомир» - 30 тис. грн. (придбання спортивного інвентарю).
Житомирська обласна громадська організація «Федерація спортивного туризму» - 30 тис. грн. (придбання спортивного інвентарю).
Громадська організація «Федерація стрільби з лука Житомирської області» - 15 тис. грн. (придбання спортивного інвентарю).
Громадська організація «Фігурне катання Житомира» - 15 тис. грн. (придбання спортивного інвентарю).

У Житомирі конкурсна комісія визначилася з розподілом коштів Гранту міського голови
У Житомирі конкурсна комісія визначилася з розподілом коштів Гранту міського голови
У Житомирі конкурсна комісія визначилася з розподілом коштів Гранту міського голови
У Житомирі конкурсна комісія визначилася з розподілом коштів Гранту міського голови
У Житомирі конкурсна комісія визначилася з розподілом коштів Гранту міського голови

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: