Колекція зі 130 неповторних рушників зберігається у музеї Хорошівського району » Новини Житомира
 
 


Колекція зі 130 неповторних рушників зберігається у музеї Хорошівського району

Автор: news_maker від 19-06-2017, 10:34, переглядів: 847

Колекція зі 130 неповторних рушників зберігається у музеї Хорошівського району

130 оригінальних вишитих лляних рушників складають експозицію Музею рушника в с. Рижани Хорошівського району. При цьому лише два – з однаковим візерунком, всі інші мають неповторний орнамент.

В цьому переконався голова облдержаміністрації Ігор Гундич, відвідуючи Музей рушника у рамках робочої поїздки до Хорошівського району, 15 червня.

Оглянувши експонати музею, керівник ОДА наголосив на тому, що такий музей є справжнім скарбом українських традицій у селі.

«Тут всього дві кімнати з експонатами, але крізь ці речі – старовинний посуд, український лляний одяг, ткацький станок, речі побуту та вжитку – ми повертаємось до традицій наших батьків та прадідів. У музеї зібрано колекцію зі 130 автентичних лляних рушників, кожен з яких має свою історію і призначення. Деяким рушникам більше 100 років і весь цей час вони передавались з покоління в покоління. Це наша історія, наше минуле і жителям села Рижани є чим гордитись», – зазначив Ігор Гундич.

Музей рушника функціонує з квітня 2015 року та має свою книгу відгуків. Голова ОДА долучився до традиції і власноруч записав побажання для розвитку музею.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: