На Житомирщині рибоохоронні патрулі розпочали роботу » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині рибоохоронні патрулі розпочали роботу

Автор: news_maker від 19-06-2017, 21:58, переглядів: 900

На Житомирщині рибоохоронні патрулі розпочали роботу

З 7 червня 2017 року на Житомирщині розпочав роботу рибоохоронний патруль. Управління Державного агентства рибного господарства у Житомирській області (Житомирський рибоохоронний патруль) є територіальним органом Держрибагентства України), діє у складі Держрибагентства як відокремлений структурний підрозділ.
Основне завдання рибоохоронного патруля – забезпечення на водоймах Житомирщини ефективної системи контролю за використанням і відтворенням водних біоресурсів та боротьба з браконьєрством. За результатами конкурсу відібрано 13 патрульних, які здійснюватимуть моніторинг та патрулювання водних об’єктів області.
За перший тиждень роботи було проведено 5 рибоохоронних рейдів, де зафіксовано 15 грубих порушень правил рибальства. Так, 9 червня на річці Гуйва в селі Котівка Андрушівського району рибоохоронними патрульними було вчасно припинено грубе порушення правил рибальства, а саме: затримано правопорушника, який намагався ловити рибу сітками, які є забороненими знаряддями лову. Було вилучено 9 сіток, виготовлених із сіткоснастевого матеріалу, загальною довжиною 740 метрів і один дерев’яний човен. Бракон’єр встиг виловити лише 4 карася, 1 окуня і 2 рака. На місці складено протокол за ч.4 ст.85 КУпАП.

10 червня на річці Тетерів поблизу села Веприн Радомишльського району було виявлено ще одне порушення – громадяни ловили рибу забороненим знаряддям лову – «клешнею». Завдяки оперативності рибоохоронних патрульних порушники також встигли виловити лише 1,5 кг риби. Складено протокол за ч.4 ст.85 КУпАП.

За тиждень роботи вилучено 41 заборонене знаряддя лову (36 сіток, 6 «заборчиків») і один дерев’яний човен. Загальна сума збитків становить 6064 грн. Загальна вага незаконно добутих водних біоресурсів складає 23,5 кг.

Житомирський рибоохоронний патруль закликає громадян не порушувати правила рибальства та збуту біоресурсів. Якщо ви стали свідком порушення, просимо повідомити на всеукраїнську безкоштовну «гарячу» лінію: 0-800-50-52-50.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: