Антикорупційне бюро та прокуратура дали пояснення щодо затримання охоронця Розенблата » Новини Житомира
 
 


Антикорупційне бюро та прокуратура дали пояснення щодо затримання охоронця Розенблата

Автор: news_maker від 20-06-2017, 20:27, переглядів: 1 153

Антикорупційне бюро та прокуратура дали пояснення щодо затримання охоронця Розенблата

19 червня детективи Національного антикорупційного бюро України за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали охоронця народного депутата України від Житомира Борислава Розенблата із сумою грошей в 200 тисяч доларів.
Як пояснили під час брифінгу керівники згаданих структур, майже рік вони займалися вивченням корупційної схеми, в якій, за версією слідства, задіяні двоє народних депутатів: Максим Поляков та Борислав Розенблат.
В результаті було затримано шістьох осіб, причетних до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. Слідство встановило щонайменше п’ять епізодів злочинної діяльності, в результаті якої затримані особи, які, діючи в інтересах вказаних народних депутатів, отримали від представника іноземної компанії неправомірну вигоду на загальну суму понад 300 тис. дол. США, зазначив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник:
"За цією схемою, під виглядом рекультивації земель на певних ділянках Рівненської і Житомирської області, планувалося видобування бурштину і його реалізація через офшорну фірму, де засновником, за наполяганням народного депутата Розенблата, була його сестра. Загальна сума отриманих коштів складає понад 300 тисяч доларів. 15 тисяч були отримані нардепами за реєстрацію законопроектів і внесення змін до вже зареєстрованих законопроектів, а інша сума коштів була отримана за вплив депутата на ряд посадових осіб та державних органів для реалізації проекту по рекультивації земель. Мається на увазі прокуратура Житомирської області, яка мала відсудити земельні ділянки на яких планувалося проводити рекультивацію, та інші контролюючі органи, які не заважали це робити і надавали відповідні погодження".

Народний депутат з БПП Борислав Розенблат відкидає звинувачення у хабарництві і вважає справу проти нього політичною розправою:
"Це яскравий приклад того, що справді можуть зробити з людиною, яка займається викриттям незаконного видобутку бурштину. Я вважаю, що моя діяльність нині продовжує хвилювати тих людей, які займаються нелегальним видобутком. Ви чули мої заяви. Я звинувачую у державній зраді людей, які не голосували за закон про легалізацію бурштину. І сьогодні мені намагаються заткнути рота. От єдине, що я хочу про це сказати. Це – цинічна провокація".

Під час брифінгу керівники Антикорупційного бюро та антикорупційної прокуратури повідомили, що вже підготували проекти подань до Верховної Ради про надання згоди на притягнення згаданих народних депутатів до кримінальної відповідальності, затримання та арешт.
Також вони зазначили, що під час проведення слідчих дій вилучено понад 100 кг бурштину, вогнепальну зброю та набої, комп’ютерну техніку, чернетки та копії документів, які містять інформацію щодо вчинення злочину.

Слідчі дії тривають.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: