Житомирські медики прийшли до мера вимагати зарплату » Новини Житомира
 
 


Житомирські медики прийшли до мера вимагати зарплату

Автор: news_maker від 21-06-2017, 16:58, переглядів: 874

Житомирські медики прийшли до мера вимагати зарплату

Працівники другої житомирської міської лікарні зібралися в холі міськради з вимогою виплатити їм зароблені кошти. Медики скаржилися на затримку у виплаті зарплати:
"Ми сьогодні не маємо авансу, ніяких перспектив отримати зарплату четвертого липня, тобто мої працівники, а я завідувач рентген-кабінету, повинні бути голодні, повинні ходити пішки на роботу з Глибочиці, наприклад, або як мені – з Корбутівки. Я буду йти на роботу дві години для того, щоб надати людям кваліфіковану медичну допомогу. Нікого це не цікавить! Тому ми прийшли розібратися самі".

Медичних працівників запросили до сесійної зали, де з ними зустрівся міський голова Сергій Сухомлин. Він пояснив ситуацію, яка складається в Житомирі останні роки. Очільник міста нагадав, що виплата зарплати медикам – це обов’язок держави, який вона останні кілька років частково намагається перекласти на місцеві бюджети:
"Розумію, що ця проблема існує. Але якщо ми зараз із міського бюджету закриємо вам заробітну плату, то нам держава ці гроші ніколи не поверне. Минулоріч ми закрили близько 20 мільйонів по освіті та медицині, а держава нам жодної копійки не повернула за своїми зобов'язаннями".

В цьому році держава недофінансувала медичну галузь на 67 мільйонів гривень. Відтак міські чиновники практично щотижня бувають в Кабміні, щоб вирішити це питання, каже Сергій Сухомлин, і певні напрацювання в цьому напрямку є:
"На засіданні Кабміну Володимир Гройсман дав розпорядження використовувати резервний фонд Міністерства охорони здоров'я. Його розмір складає 400 мільйонів гривень. Він дав розпорядження підготувати обґрунтування виділення цих 400 мільйонів по містам у яких є таке недофінансування до виплати. Зустрілись ми із заступником міністра Марченком. Він сказав, що ці гроші будуть готові до виплати лише на вересень місяць. З Марченком ми домовились про те, що він зараз наблизить субвенцію на зарплати за жовтень-листопад-грудень, для того, щоб ми зараз виплатили зарплату і відпускні. А у вересні, коли дійте питання розподілу цього резервного фонду, треба поповнити ним жовтень-листопад-грудень для Житомира".

Для вирішення питання таким шляхом Житомирська облдержадміністрація вже направила відповідного листа до Міністерства охорони здоров'я, яке в свою чергу звертається до Мінфіну і впродовж тижня це питання має бути вирішене, зазначив Сергій Сухомлин. Якщо гроші з державної казни не надійдуть, міський голова пообіцяв їхати до Кабміну разом із медиками.
Житомирські медики прийшли до мера вимагати зарплату

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: