На Житомирщині організованій злочинній групі повідомлено про підозру у незаконних порубках лісу » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині організованій злочинній групі повідомлено про підозру у незаконних порубках лісу

Автор: news_maker від 23-06-2017, 12:55, переглядів: 958

На Житомирщині організованій злочинній групі повідомлено про підозру у незаконних порубках лісу

Прокуратурою Житомирської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом організації і проведення незаконної порубки лісу організованою злочинною групою у Лугинському районі.
У ході досудового розслідування встановлено, що мешканець м. Коростень, будучи обізнаним із встановленим чинним законодавством порядком проведення рубок лісу, маючи на намір здійснювати систематичну злочинну діяльність, пов’язану з незаконною порубкою дерев у лісах на територіях лісових господарств Лугинського району, із кола своїх знайомих, у тому числі жителів Коростенського району, організував та очолив злочинну групу.
У подальшому, організована злочинна група у складі трьох чоловік протягом серпня-листопада 2016 року вчинила низку злочинів, пов’язаних із незаконною порубкою дерев у лісах ДП «Лугинське лісове господарство», унаслідок чого завдали істотну шкоду довкіллю на суму понад 260 тис. грн.
Злочинні наміри групи - і в подальшому неодноразово скоювати аналогічні злочини проти довкілля у лісництвах Лугинського району - викрили та припинили правоохоронні органи регіону.
У четвер, 22 червня 2017 року, за погодженням з процесуальним прокурором, організатору і співучасникам злочинної групи повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28, ст.. 246 КК України.
Прокуратурою області, з метою відшкодування завданої шкоди, в інтересах держави заявлено цивільний позов про відшкодування підозрюваними особами завданої шкоди на суму понад 260 тис грн.
Для забезпечення відшкодування збитків, забезпечення конфіскації, за клопотанням прокуратури області, судом накладено арешти на майно, у тому числі незаконну зрубану деревину, знаряддя і засоби вчинення злочинів.
Досудове розслідування проводиться слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: