Як уберегтися від ботулізму » Новини Житомира
 
 


Як уберегтися від ботулізму

Автор: news_maker від 23-06-2017, 20:01, переглядів: 1 255

Як уберегтися від ботулізму

В Україні продовжують реєструвати випадки захворювання людей на ботулізм. Здебільшого, це пов’язано з вживанням рибної продукції. Подібний випадок захворювання на ботулізм був зареєстрований у мешканця м. Радомишль, пише офіційний сайт Брусилівської РДА та райради. Випадок пов'язаний із вживанням окуня в’яленого, придбаного в торгівельному центрі однієї з відомих торгівельних мереж. Під час проведення епідеміологічного обстеження встановлено виробника даної продукції – товариство з міста Київ, потужності виробництва якого знаходяться в Черкаській області.
Спеціалісти констатують: найчастіше захворювання на ботулізм пов'язані з вживанням грибів домашнього консервування, копченої або в'яленої риби, м'ясних і ковбасних виробів, бобових консервів. У питаннях профілактики ботулізму основним є дотримання чистоти сировини. При домашньому консервуванні, особливо овочів, що містять мало природної кислоти, необхідно додавати за рецептурою оцтову, лимонну кислоти, тому що збудник ботулізму не любить кисле середовище. Важливо добре стерилізувати банки й кришки безпосередньо перед закладкою в них продуктів. При консервуванні в домашніх умовах, особливо м'ясних і рибних продуктів, необхідно протягом двох діб прогрівати їх при температурі 100°С по 5 хвилин для переходу спор у вегетативну форму, після чого простерилізувати консерви при температурі 100°С - не менше години з подальшою їх герметичною упаковкою. Найменше здуття кришки - причина для категоричної відмови від уживання в їжу вмісту банки.
Також необхідно категорично виключити придбання виготовлених у домашніх умовах консервів, в’яленої, копченої, солоної риби й інших продуктів харчування в місцях несанкціонованої торгівлі у приватних осіб. У випадку появи симптомів захворювання слід негайно звернутися до лікаря.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: