Житомирський драмтеатр завершить 73 театральний сезон прем'єрою вистави "Вій" » Новини Житомира
 
 


Житомирський драмтеатр завершить 73 театральний сезон прем'єрою вистави "Вій"

Автор: news_maker від 26-06-2017, 19:54, переглядів: 1 108

Житомирський драмтеатр завершить 73 театральний сезон прем'єрою вистави "Вій"

Містерію-фентезі за однойменною повістю Миколи Гоголя на сцені обласного театру ставитимуть вперше. Цей культовий сюжет розповідає про долю студента-філософа Київської духовної семінарії Хоми Брута, який мусив три ночі відспівувати у церкві дочку-красуню багатого сотника, яка насправді виявилася відьмою.
Підготовка вистави тривала близько двох місяців. Режисером-постановником став Петро Авраменко, якого шанувальники Житомирського театру знають також за постановками "Любов та ненависть у Вероні", "Забути Герострата", "Смішні гроші" та інші. "Вій" стане однією з найдорожчих вистав обласного музично-драматичного театру. Також особливим буде і музичний супровід постановки, зазначив Петро Авраменко:
"Дев'яносто відсотків музики буде у живому виконанні. А ми знаємо головну проблему нашого театру. Тут не найкращий звук. Ми вирішили, що краще не давити на глядача з позиції децибелів у залі, але виконати багато творів вживу. Тут і оркестр, і акторів можна буде почути в живому виконанні".

Виконавиця ролі Панночки Марина Іваненко каже, що ще ніколи не виконувала на сцені таку оригінальну та незвичну роль:
"Ця роль відрізняється від усіх інших. Вона складна. Виникає багато фізичних складнощів і навіть моральних. Трішечки вже сил потягнула ця вистава, чесно вам кажу. Наскільки вона вдасться, я не буду зараз говорити. Режисер, можливо, може більше сказати, а актори, поки вони не побачать, як це сприйме глядач не зможуть вам відповісти на це питання".

Прем'єрні покази вистави відбудуться 28 та 29 червня о 19:00 у Житомирському музично-драматичному театрі імені Івана Кочерги.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: