На Житомирщині покарано ще одного голову сільської ради за допущений конфлікт інтересів » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині покарано ще одного голову сільської ради за допущений конфлікт інтересів

Автор: news_maker від 27-06-2017, 15:38, переглядів: 1 367

На Житомирщині покарано ще одного голову сільської ради за допущений конфлікт інтересів

Бердичівською місцевою прокуратурою забезпечено розгляд у суді адміністративного протоколу про вчинення сільським головою правопорушення, пов’язаного із корупцією, передбаченого ч. ч. 1, 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Установлено, що голова сільської ради, що у Ружинському районі, будучи посадовою особою, уповноваженою на виконання функцій органу місцевого самоврядування, порушив вимоги антикорупційного законодавства та допустив конфлікт інтересів.
Зокрема, підписавши розпорядження про прийняття (із 1 жовтня 2016р) на посаду вихователя дошкільного навчального закладу своєї дружини, не повідомив представницький орган місцевого самоврядування – сесію сільської ради - про наявність у нього реального конфлікту інтересів.
У подальшому посадовець, будучи ознайомлений із вимогами антикорупційного законодавства, видавав розпорядження про преміювання працівників дитсадочка, які безпосередньо йому підпорядковані, у тому числі і своєї дружини.
Такими діями сільський голова порушив вимоги Закону України «Про запобігання корупції» та вчинив адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією.
Постановою Ружинського районного суду особу визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення за зазначеною статтею КУпАП та притягнуто до відповідальності у виді штрафу в розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 3 400 грн.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: