У Житомирі продовжується будівництво міської гімназії №3 » Новини Житомира
 
 


У Житомирі продовжується будівництво міської гімназії №3

Автор: news_maker від 11-07-2017, 17:35, переглядів: 1 495

У Житомирі продовжується будівництво міської гімназії №3

Будівельники вже почали зводити другий поверх навчального закладу.

Вперше за роки незалежності у Житомирі будують нову школу і це дозволить збільшити кількість учнів у закладі на 300 осіб. Зараз у школі навчається 970 учнів у дві зміни.

Будівництво нового корпусу відбувається з використанням сучасних енергоефективних технологій з урахуванням потреб людей з обмеженими можливостями.

До кінця 2017 року планується повністю звести будівлю.

«У старому приміщені школи не було навіть їдальні. У новому приміщені вже передбачено спортивний зал, їдальня та тренажерний зал. Загалом в школі з’явиться 12 нових класів. Це будівництво увійшло в проект «Нова українська школа». Він реалізується спільно з Мінрегіоном та Міністерством освіти. На останньому поверсі навіть передбачено зали для арт майстерень. На кінець року ми очікуємо готовий корпус з оздобленими фасадами», - сказав Житомирський міський голова Сергій Схомлин.

Цей проект реалізовують за підтримки Державного фонду регіонального розвитку, з якого на будівництво школи виділили 20 мільйонів гривень.
Також, мер відвідав будівництво дитячого садочку №58, який перебував у занедбаному стані: зіпсовані стіни та підлога, вибиті шибки, поламані двері. Проте після передачі його у комунальну власність, приміщення дошкільного навчального закладу, яке може прийняти до 320 дітей, реконструюють.
Міський голова Сергій Сухомлин каже, що відбудовувати садочок довелося фактично з нуля, але найближчим часом роботи у ньому завершаться:
"Садочок будується фактично з нуля. Єдине, що не влаштовує, так це темпи реконструкції. Надто багато часу ми витрачаємо на те, аби цей садочок ввести в експлуатацію. Був встановлений термін, але він порушується. Втім, я сподіваюсь, що до кінця вересня ми вже вийдемо на здачу цього об'єкту. Після того, як будівля буде реконструйована, необхідно буде передбачити державне фінансування цього закладу, тому це теж затягне процес на кілька місяців. Але з наступного року діти в цей садочок вже будуть ходити".

Реконструкція дитячого садочку здійснюється за кошти міського бюджету та Державного фонду регіонального розвитку, який фінансує половину вартості проекту. Загальна сума реконструкції – 30 мільйонів гривень.
Сергій Сухомлин також розповів, що на початковому етапі дошкільний навчальний заклад був розрахований на 280 дітей, а після здачі його в експлуатацію він зможе прийняти до 360 вихованців. Це в свою чергу допоможе зняти напругу з інших дитсадків, які у Житомирі є переповненими, адже на десять місць в них претендує близько 15 дітей.



У Житомирі продовжується будівництво міської гімназії №3
У Житомирі продовжується будівництво міської гімназії №3
У Житомирі продовжується будівництво міської гімназії №3

Категорія: Новини / Відео / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: