В Бердичеві готуються зустріти десятки тисяч паломників » Новини Житомира
 
 


В Бердичеві готуються зустріти десятки тисяч паломників

Автор: news_maker від 14-07-2017, 10:46, переглядів: 953

В Бердичеві готуються зустріти десятки тисяч паломників

Тисячі прочан долають великі відстані, аби вклонитись Іконі Матері Божої Бердичівської та попросити в неї заступництва, здоров'я та миру. Це свято традиційно об’єднує велику кількість римо-католиків та вірян інших конфесій, паломників з усієї України та з за кордону, які прибувають до Бердичева чисельними пішими, автобусними і велосипедними групами.
Урочисті заходи з нагоди свята Матері Божої Бердичівської триватимуть впродовж суботи та неділі, 15 і 16 липня. Спеціально для цього в Бердичеві на площі Святійшого Йоана Павла ІІ монтують сцену, прикрашають найголовніший об’єкт урочистостей – зведений вівтар, йдеться в сюжеті місцевої телекомпанії "ВІК". Говорить Отець Рафаїл Мишковський, настоятель Бердичівського Санктуарію матері Божої Святого Скапулярія:
"Так як кожного року чекаємо на наше свято Матері Божої Бердичівської багато паломників – готуємося інтенсивно: будуємо вівтар, біля якого буде відправлена головна служба. Хотів би він імені нашої спільноти парафіяльної, чернечої, від спільноти паломників подякувати за всіляку допомогу і доброзичливість, з якою зустрічаються нашів паломники власне в Бердичеві".
В програмі Урочистостей – в суботу о 18.00 годині на площі Святійшого Йоана Павла ІІ служба Божа. Потім із 22.00 години і до 6.00 ранку – нічне молитовне чування у храмі. В неділю о 8.00 ранку в Храмі проведуть службу польською мовою. А з 9.30 урочисті богослужіння продовжаться на площі Йоана Павла ІІ. Саме в неділю очікують на найбільшу кількість паломників, які йдуть до Іконі Матері Божої Бердичівської.
Історія ж самої ікони розпочалася кілька сотень років тому. Створив її невідомий іконописець. В 1642 року ікону передали босим кармелітам для новозбудованого костелу. Одразу ж вона прославилась великими благодатями і за п’ять років ікону оголосили чудотворною. В 1753 році відбулася коронація ікони.
Вже за радянських часів у 1926 році, коли костел та монастир були конфісковані владою, ікона служила одним з експонатів музею революції та атеїзму, що був розташований у верхньому костелі. В 1941 році, напередодні фашистської навали, у Санктуарії в результаті підпалу спалахнула пожежа. Робиться припущення, що, можливо, саме тоді й згоріла ікона, пише офіційний сайт Католицького Медіа-центру.
Після невдалих пошуків оригіналу ікони Матері Божої Бердичівської, в 1990 році краківська художниця та реставраторка полотен Божена Мусі-Совінська написання нову ікону, згодом урочисто освячену папою Йоаном Павлом ІІ. А в 1998 року відбулась коронація ікони, яку здійснив тоді єпископ київсько-житомирський Ян Пурвінський. Ікона однаково шанується як католиками, так і православними.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: