Наприкінці липня в залі засідань обласної ради почнуть встановлювати нову систему для голосування » Новини Житомира
 
 


Наприкінці липня в залі засідань обласної ради почнуть встановлювати нову систему для голосування

Автор: news_maker від 14-07-2017, 17:41, переглядів: 1 234

Наприкінці липня в залі засідань обласної ради почнуть встановлювати нову систему для голосування

Як інформує прес-служба обласної ради, придбали обладнання через аукціон на "ProZorro" за 645 тисяч гривень. Коментуючи необхідність встановлення нової системи, заступник голови облради Максим Вілівчук наголосив, що нині діюча встановлена ще у 2001 році і кілька разів вже виходила з ладу:
"Якесь поліпшення існуючої системи вже фізично і технічно неможливе. Один з її мінусів – наша система не може показати поіменне голосування. В принципі, там передбачене поіменне голосування, але воно може виводитися на екран тільки по п'ять депутатів. Тому, щоб подивитися поіменне голосування по тому чи іншому питанню, це буде займати багато часу".

В подальшому планують встановити ще обладнання для відеотрансляції виступів депутатів, але, в кращому випадку, це станеться в наступному році, каже Максим Вілівчук. Поки що в сесійній залі проведуть невелику реконструкцію:
"Не тільки буде встановлена система для голосування, а й розміщення депутатів буде трохи змінено. Для економії коштів ми будемо використовувати ті крісла і ті меблі, які є, але воно буде розділено і по центральній частині буде прохід для зручності доступу депутатів. Кошти для цього невеликі – на реконструкцію ми запланували 13 800 гривень".

Нова система для голосування – це хмельницька система "Віче". Подібна працює у Житомирській міській раді, Новоград-Волинській районній раді та в багатьох радах по всій Україні. Усього закуплено 74 депутатські пульти з мікрофонами, 100 карток для депутатів та інше обладнання.
Окрім цього, у вартість входить монтаж та пусконалагоджувальні роботи. Нова система буде монтуватися після сесії обласної ради, яка призначена на 27 липня. Очікується, що роботи будуть виконані до 5 вересня і вже слідуюча сесія буде проходити з новою системою голосування.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: