В Коростені підбили підсумки чергового археологічного сезону » Новини Житомира
 
 


В Коростені підбили підсумки чергового археологічного сезону

Автор: news_maker від 21-07-2017, 19:46, переглядів: 1 389

В Коростені підбили підсумки чергового археологічного сезону

Розкопки на території міста проводяться вже багато років. Цього літа археологи продовжили дослідження городища №1 на Червоній гірці. Вже традиційно знахідок багато і серед них чимало цікавих, подекуди навіть унікальних. Про це на прес-конференції по завершенні розкопок розповів керівник Житомирської археологічної експедиції Андрій Петраускас:
"Наприклад, в оборонному рові знайдений невеличкий горщик мініатюрний, скоріше за все, це дитяча іграшка. Велика кількість пряслиць, серед них одне пряслице – доби неоліту-бронзи і декілька фрагментів кераміки, які були знайдені, вони засвідчують те, що на цьому місці поселення було і в більш ранній час. Вперше за всі роки досліджень знайдена заготовка з пірофілітового сланцю для пряслиця. В чому унікальність цих знахідок на Коростенському городищі – вважається, що в цей час їх взагалі ще не було. Тобто, на середину десятого сторіччя в Коростені цей матеріал вже був широко використовуваний".

Серед знахідок – побутові речі, зброя, елементи одягу, жіночі прикраси, обпалені жолуді та зерна. Як розповіли в сюжеті журналісти коростенського телебачення, відкриттям цього року став набір кераміки, для виготовлення якої використовувалося тонке гончарне коло. Знахідки датуються серединою Х століття. Древлянські старожитності, які були знайдені під час розкопок за попередні 12 років, можна побачити виключно в Коростенському краєзнавчому музеї. Там же невдовзі знайдуть своє місце і цьогорічні знахідки.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: