Наступного року у Житомирі планують провести реконструкцію мереж водопостачання » Новини Житомира
 
 


Наступного року у Житомирі планують провести реконструкцію мереж водопостачання

Автор: news_maker від 25-07-2017, 22:03, переглядів: 1 340

Наступного року у Житомирі планують провести реконструкцію мереж водопостачання

Про це під час громадського обговорення розповів начальник відділу розвитку та модернізації виробництва КП "Житомирводоканал" Богдан Вигівський:
"Загальна довжина водопровідної магістралі, тобто труби високого тиску, складає 60 кілометрів. Загальний термін експлуатації 30% цієї мережі вже перевищує 30 років. Ці труби вже повністю зношені. Витрати на їх технічне обслуговування є дуже високими. І їх значна частина потребує термінового ремонту".

За словами Богдана Вигівського, якщо такий ремонт не провести найближчим часом, то це може призвести до серйозних аварій, масштабних втрат води і значних фінансових збитків.
В рамках реалізації "Проекту розвитку міської інфраструктури — 2" КП "Житомирводоканал" планує здійснити реконструкцію близько 10 кілометрів водогону. Ремонт буде проходити на чотирьох окремих ділянках. Більшість земель, на яких будуть проводитися роботи, належать до комунальної власності, але невелика частина трубопроводів, все ж проходить під приватними секторами. Богдан Вигівський запевняє, що на таких землях ніяких зовнішніх робіт проводитися не буде – там роботи виконають методом санації:
"У проекті передбачено застосування трьох основних методів реконструкції: відкрита траншейна прокладка вздовж існуючої труби (ці ділянки незначні), метод горизонтального буріння вздовж існуючої труби, і метод "труба в трубі" (санація). Саме метод санації буде використаний для прокладки труби під приватними земельними ділянками".

Загалом реконструкція водогону в Житомирі триватиме до дев'яти місяців.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: