В Бердичеві реалізований один з шести проектів-переможців бюджету участі » Новини Житомира
 
 


В Бердичеві реалізований один з шести проектів-переможців бюджету участі

Автор: news_maker від 26-07-2017, 12:27, переглядів: 1 001

В Бердичеві реалізований один з шести проектів-переможців бюджету участі

Йдеться про проект головного редактора "Польського радіо Бердичів" Юрія Сокальського. За 100 тисяч гривень, які отримали переможці, на польському кладовищі вистелили бруківкою алею:
"Вперше в історії міста, в історії цвинтаря з'явилася чудова доріжка для проведення процесій, для проведення екскурсій. Доріжка зроблена дуже якісна і я дякую фірмі нашій, бердичівській, яка робила і дякую, передусім, бердичівлянам, які проголосували за наш проект, завдяки цьому вдалося виграти",– розповів журналістам бердичівської телекомпанії ВІК автор проекту.

Насправді планів набагато більше, ніж просто облаштування доріжки. Адже проголошена мета – "відродження та збереження історичної пам’яті про наших дідів-прадідів, в тому числі про видатні постаті (священиків, лікарів, викладачів, громадських та політичних діячів), що мешкали на території Бердичева, повернення із забуття занедбаних пам’яток історії, унікальних нагробків". Це потребує значно більших коштів та зацікавленості місцевої громади:
"Будемо сподіватися, що місто допоможе і я звернувся з цією пропозицією до міського голови, щоб були виділені додаткові кошти. тут є що робити далі і ми сподіваємося, що будуть виділені додаткові кошти, цього просить вся польська громада міста".

Якщо проект буде реалізований повністю, вважає його автор, "Бердичів може вийти на цілком новий рівень релігійно-туристично-освітньої привабливості, що буде по достоїнству оцінено, як звичайними громадянами, так і найвищим керівництвом України та Польщі".

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: