У військово-історичному комплексі "Скеля" на початку осені відкриють нову експозицію » Новини Житомира
 
 


У військово-історичному комплексі "Скеля" на початку осені відкриють нову експозицію

Автор: news_maker від 29-07-2017, 13:18, переглядів: 1 626

У військово-історичному комплексі "Скеля" на початку осені відкриють нову експозицію

Даний музейний комплекс є унікальним, тому що розміщений у підземеллях колишнього командного пункту Коростенського укріпрайону. В музеї знаходиться 24 кімнати з експонатами, а дев'ятого вересня з'явиться ще одна – присвячена бійцям антитерористичної операції. Комендант військово-історичного комплексу "Скеля" Орест Брезіцький, при спілкуванні з журналістами місцевого телеканалу "Коростень ТВ", зазначив, що експонатів для нової кімнати вистачає. Деякі з них вже розміщені у різних приміщеннях комплексу:
"Тут в нас знаходиться зброя, яка надана нам учасниками бойових дій на Донбасі. Тут в нас знаходиться в нас переносний зенітно-ракетний комплекс "Ігла", за допомогою якого можна збивати літаки. Також протитанкова зброя і снаряди до неї. І в нас є, можна сказати, що унікальний снаряд від "Граду", так само присланий з АТО".

На багатьох видах зброї, які представлені у комплексі "Скеля" навіть залишилися написи, зроблені військовими в зоні бойових дій. Також, окрім зброї, на відвідувачів чекають і інші експонати. Для прикладу, до музею були передані моделі військової техніки з незакінченої колекції підполковника 95-бригади Олександра Скульського, який загинув у зоні АТО. Говорить Орест Брезіцький:
"Тут знаходится німецька мортира, незакінчена модель німецького бронетранспортера… Це все макети підполковника Скульського. Він сам працював над цими моделями. Одна з них, як бачите, навіть, не є закінченою. Також представлені інструменти, якими він користувався під час виготовлення моделей. Ці експонати будуть переміщені в нововідкриту кімнату присвячену учасникам АТО".

Також у новій експозиції представлять фотографії та інформація про бійців АТО, які народилися в Коростені. Нагадаємо, що нову виставку в музеї відкриють дев'ятого вересня.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: