Коростенцям варто готуватися до підвищення тарифів на водопостачання » Новини Житомира
 
 


Коростенцям варто готуватися до підвищення тарифів на водопостачання

Автор: news_maker від 1-08-2017, 09:21, переглядів: 938

Коростенцям варто готуватися до підвищення тарифів на водопостачання

В один з днів минулого тижня жителі Коростеня на шість годин залишилися без води. Навіть коли вода в оселях з'явилася, містом поповзли чутки, що така проблема може знову виникнути. За роз'ясненнями журналісти коростенського телебачення звернулися до директора комунального підприємства "Водоканал" Олексія Чиркіна. Він повідомив, що відключення, яке мало місце, було здійснено за борги перед Житомиробленерго. На даний час ситуація врегульована, але проблема не зникла:
"В результаті перемовин з обленерго ми дали гарантійні листи, що ліквідуємо поточну заборгованість. За поточний місяць ми повністю розрахувалися за спожиту електроенергію. Ми дали гарантійні листи і графіки реструктуризації боргів на три місяці".

Директор водоканалу каже, що причиною заборгованості є невідповідність діючих тарифів їх фактичній собівартості, тому коростенцям варто готуватися до підвищення:
"Після останнього підвищення тарифів пройшов немалий проміжок часу. За цей час ціни на реагенти, на матеріали, запчастини, та й на все виросли і діючі тарифи не відшкодовують тих затрат, які сьогодні несе наше підприємство. Тому у нас не вистачає обігових коштів сплачувати своєчасно і податки, і за спожиту електроенергію, і виплачувати заробітну плату. Тому потрібно піднімати тарифи. І населення міста повинно до цього звикнути і знати, що буде проводитися підвищення".

Для Коростеня тарифи на комунальні послуги встановлює не Національна комісія, а органи місцевого самоврядування. Ця норма діє для міст з населенням до 100 тисяч чоловік. Тому адміністрація водоканалу звернулась до виконавчого комітету Коростенської міської ради з проханням затвердити економічно обґрунтовані тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення. Розрахунки підприємства розміщені на офіційному сайті міста. На водоканалі обґрунтованим тарифом на сьогодні вважають для приватного сектора: на водопостачання – 12 гривень 17 копійок за кубічний метр, на водовідведення – 10 гривень 75 копійок; для багатоквартирних будинків: 12 гривень 96 копійок за куб на водопостачання і 11 гривень 45 копійок – на водовідведення. У порівнянні з діючими тарифами, затвердженими з 1 вересня минулого року, нові можуть зрости в середньому на 7,7 гривні в цілому за водопостачання та водовідведення одного кубометру.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: