Житомирський музей космонавтики відзначає день народження » Новини Житомира
 
 


Житомирський музей космонавтики відзначає день народження

Автор: news_maker від 1-08-2017, 19:14, переглядів: 1 293

Житомирський музей космонавтики відзначає день народження

1 серпня 2017 року Музею космонавтики імені Сергія Корольова виповнюється 47 років. За час існування Музею вже склалися певні традиції відзначення цього дня. Зазвичай, приходить багато гостей, друзів Музею, розповіла завідуюча напрямком зв'язків з громадськістю та науково-просвітницькою роботою Музею Ірина Вишневецька. А на 47 день народження в Музеї вперше показали унікальні відеоматеріали, які тепер зберігатимуться у його фондах та будуть доступні усім бажаючим:
"Відкриття нашого музею, матеріали з самого початку історії нашого музею, яких не було у нас, на жаль, тому що все-таки тоді не так поширена була відеозйомка. І у нас сьогодні таке свято, незважаючи на те, що у нас не кругла дата, нам не 50 років, а 47 і ось такий фільм, відеоматеріали продемонстровані. Обов'язково вони будуть зберігатися в фондах нашого музею і хто буде цікавитися, ми, звичайно, будемо надавати для перегляду ці відеоматерали".

Серед традиційних заходів відзначення дня народження Музею – презентація нових надходжень. Зокрема, Академія наук передала чимало матеріалів про освоєння космосу китайцями і тепер в житомирському Музеї космонавтики буде й така експозиція, каже Ірина Вишневецька. Також до річниці створення Музею в його стінах відкрилась виставка Ольги Дідківської "Парад планет". Художниця розповіла, що її співпраця з Музеєм космонавтики почалася рівно рік тому і за цей час вдалося реалізувати кілька цікавих спільних проектів. Над презентованою 1серпня виставкою працювала майже рік:
"Виставка називається "Парад планет". Це інтуїтивно, це роздуми про Всесвіт, про космос, про зорі, про енергії і от народилися такі роботи. Вже під час відбору для експозиції стало зрозуміло, що це будуть тільки круглі картини, тільки коло представлене. Їх сьогодні одинадцять. І виявляється, що в цьому році дійсно парад планет – космічний, справді. Все інтуїтивно, все - космос".

Ольга Дідківська каже, що для неї кожна картина має свою назву, але для глядачів вирішила роботи не підписувати, аби не заважати працювати уяві та відчуттям кожного відвідувача. Виставку Ольги Дідківської "Парад планет" можна переглянути в Музеї космонавтики до 30 серпня.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: