У Коростені в школі встановили турнікети » Новини Житомира
 
 


У Коростені в школі встановили турнікети

Автор: news_maker від 22-10-2012, 17:03, переглядів: 2 186

У Коростені в школі встановили турнікети

Суть програми полягає у встановленні системи, яка зможе контролювати відвідування шкільних занять учнями. Це ноу-хау в місцевій освіті посприяє вирішенню проблеми безкарних прогулів. У Коростені учні ЗОШ №2, після перерізання «електронної стрічки контролю", стали першими, хто буде заходити в школу за наявності електронних карток.
Завдяки нововведенню, батьки матимуть доступ до інформації про те, коли їх дитина увійшла до школи, і коли її покинула. Отримати цю інформацію дорослі зможуть або в освітньому заклад, або за допомогою sms-повідомлень.

Встановлення електронної системи – безкоштовне для батьків, оплатити довелось лише власну електронну картку школяра, вартість якої становить 35 гривень, – розповіла директор ЗОШ №2 Оксана Кузнєцова. Ініціативу впровадження проекту схвалив міський голова Коростеня Володимир Москаленко:

"З точки зору пересічного громадянина, батька – мені б це подобалось. Скажімо, щоб мої діти навчалися в школі і така система була. Це цікаво, я, як батько, повинен знати про своїх дітей все, і брати участь у виховному процесі. У нас не може бути таке, що тільки школа, тільки сім’я, громадські чи політичні організації – це комплексний підхід"

Що ж думають про впровадження нової пропускної системи в школі самі учні?

Аліна: "Нововведення буде корисним для нашої школи, тому що навчальний процес покращиться, припиняться втечі з уроків, а успішність буде вищою!"

Вікторія: "З одного боку, подобається, бо буде контроль – зайшов учень до школи чи ні. А, з іншого боку, ми ж учні, і хочемо трохи більше свободи, адже тепер доведеться сидіти на всіх уроках".

В'ячеслав: "Зараз прогулів менше стало, і буде менше! Діти будуть приходити раніше, з’явиться більша відповідальність".

Але є і мінуси, розповіли Надія та Карина: "Коли спрацьовує сигналізація, по всій школі чути гучний шум, який дуже відволікає на заняттях".

Варто додати, що втілити проект по впровадженню електронних карток в Коростенській школі №2 допомогли громадський діяч Юрій Вітомський та Житомирська спілка поляків.

Довідково: Електронна система працюватиме таким чином: "Кожен учень школи має електронний паспорт – на сьогоднішній день це перший варіант посвідчення школяра – з його допомогою діти будуть заходити до закладу. Одразу на телефон батьків надсилатиметься смс-повідомлення, де буде вказано час, коли їх дитина переступила поріг школи. Якщо до закладу зайде стороння людина – спрацює сигналізація, на яку миттєво реагуватимуть.

У Коростені в школі встановили турнікети

У Коростені в школі встановили турнікети

У Коростені в школі встановили турнікети

У Коростені в школі встановили турнікети

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: