На День Житомира на фестивалі вуличної їжі заборонили продавати алкоголь » Новини Житомира
 
 


На День Житомира на фестивалі вуличної їжі заборонили продавати алкоголь

Автор: news_maker від 4-08-2017, 06:11, переглядів: 1 164

На День Житомира на фестивалі вуличної їжі заборонили продавати алкоголь

З 8 по 10 вересня в дні святкування 1113 річниці Житомира на Новому бульварі проходитиме фестиваль вуличної їжі. Організатори фестивалю запропонували паралельно з реалізацією оригінальних страв від різних компаній продавати слабоалкогольні напої приватного виробництва, зокрема, настоянка "по-житомирськи". Це настойка на травах, яка може стати гастрономічним брендом "Житомира", пояснила під час розгляду питання про проведення фестивалю на виконкомі Житомирської міськради організатор фестивалю, представник МГО "Диводії" Ірина Маренкова. Питання продажу слабоалкогольних напоїв на Дні міста викликало дискусію. Категорично проти виступили, зокрема, член виконкому Віра Гринишина. Вона аргументувала свою позицію тим, що свято сімейне, родини гуляють разом із дітьми, і вживання алкоголю батьками при дітях показує останнім негарний приклад:
"Це свято міста, де будуть приходити сім’ї з дітьми. І враховуючи те, що в нас є проблема зі зловживанням алкоголю і є проблема дитячого алкоголізму, я вважаю, що недоречно продавати навіть слабоалкогольні напої, тому що в нас немає належного контролю за вживанням у громадських місцях людьми слабоалкогольних та алкогольних напоїв".

Іншої думки були міський голова Сергій Сухомлин та секретар міськради Наталія Чиж. Заборона алкоголю призведе до того, що окремі відвідувачі фестивалю можуть купувати міцні напої поруч в закладах торгівлі і нетверезих від таких дій може бути більше, каже міський голова. Крім того, правоохоронні органи будуть здійснювати контроль за дотриманням правил продажу:
Сергій Сухомлин: "Ми можемо робити вигляд, що цього немає, закривати на це очі, а люди все одно будуть приходити та приносити. А потім під лавками залишати купу пляшок та таке інше, а так хоча б це буде під контролем і з точки зору відповідальності самих організаторів за прибирання сміття і таке інше". Наталя Чиж: "Давайте один раз спробуємо. Міська рада візьме на себе відповідальність про забезпечення порядку. Один раз спробуємо, а потім приймемо рішення. Якщо пройде щось не так, тоді приймемо рішення: ми не можемо, в нас не виходить".

Організатор фестивалю "Гастробренд міста Житомира" Ірина Маренкова впевнена, що потрібно виховувати культуру їжі, в тому числі й пиття:
"Це буде настоянка "по-житомирськи" – настоянка на травах. І звичайно вживання перших гарячий страв із крафтовим пивом, наприклад. Це ще відпрацьовується. Наше місто – мультикультурне, мультинаціональне. Так само будуть презентуватися 10 страв, які будуть відображати ту мультикультурність. Будуть крафтові, локальні виробництва. Наші заклади будуть презентувати свої унікальні страви. Відверто кажучи, це ми можемо провести і не на День міста, відверто і не в нашому місті. Просто ми за те, щоб розвивати наше місто і піднімати культуру харчування".

В результаті голосування більше половини членів виконокому не підтримали ідею про представлення на фестивалі вуличної їжі слабоалкогольних настоянок, відтак продавати алкоголь на цій святковій локації буде заборонено.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: