Оформлення факту народження дитини, яка з'явилася на світ на тимчасово окупованій території » Новини Житомира
 
 


Оформлення факту народження дитини, яка з'явилася на світ на тимчасово окупованій території

Автор: news_maker від 9-08-2017, 09:40, переглядів: 1 130

Оформлення факту народження дитини, яка з'явилася на світ на тимчасово окупованій території

В Головному територіальному управлінні юстиції Житомирщини нагадують про спрощення процедури реєстрації факту народження дитини, яка з'явилася на світ на окупованих територіях. За законодавством, документи, які оформлюються на тимчасово окупованих територіях Донбасу, Криму та міста Севастополя, в Україні є недійсними. Відтак, всі документи, в тому числі й свідоцтво про народження дитини, потрібно повторно оформлювати на підконтрольній українській владі території. Якщо в перші роки проведення АТО цей процес займав до двох місяців, то сьогодні Міністерство юстиції України спростило цю процедуру, і оформлення факту народження дитини займає фактично два дні, каже начальник Головного територіального управління юстиції Житомирщини Олександр Грабар:
"Батькам дитини надано право звернення до будь-якого відділу РАЦС на території, що є підконтрольною українській владі, право звернення також до регіональних Центрів, місцевих бюро безоплатної правової допомоги за консультацією. Потім йде звернення до суду на будь-якій території України. Протягом одного-двох робочих днів нинішнє законодавство зобов’язує суд розглянути позовну заяву, для того, щоб винести судове рішення, яким буде встановлений факт народження дитини – громадянина України – на тимчасово окупованій території".

Після отримання рішення суду відділ реєстрації Актів цивільного стану в будь-якому українському місті проводить реєстрацію факту народження дитини.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: