У Житомирі поліцейські розшукали чоловіка, який повідомив про "замінування" автобуса » Новини Житомира
 
 


У Житомирі поліцейські розшукали чоловіка, який повідомив про "замінування" автобуса

Автор: news_maker від 16-08-2017, 18:22, переглядів: 909

У Житомирі поліцейські розшукали чоловіка, який повідомив про "замінування" автобуса

У вівторок о пів на третю до поліції зателефонував 54-річний житомирянин і повідомив про "замінування" одного із рейсових автобусів міжрайонного сполучення, який мав прибути на центральний автовокзал Житомира за 10 хвилин.
На автовокзал негайно виїхали слідчо-оперативні групи Головного управління Нацполіції в області та Житомирського відділу поліції, поліцейські-вибухотехніки й інші екстрені служби. Правоохоронці вжили необхідних заходів щодо убезпечення пасажирів й інших людей, які перебували на потенційно небезпечній території, та обмежили доступ до неї.
Працівники вибухотехнічної служби провели ретельний огляд пасажирського автобуса, за результатом якого жодних вибухових або предметів, які могли б становити загрозу для людей, виявлено не було.
Під час спілкування з пасажирами поліцейські з’ясували, що в автобусі з Романівського району до Житомира їхав чоловік напідпитку. В обласному центрі він вийшов на одній із зупинок громадського транспорту. Як з’ясувалося, це і був заявник, який повідомив про "замінування" до поліції.
Житомирянин перебував у нетверезому стані. З його слів, він почув, ніби в автобусі хтось говорив про закладену вибухівку. Після дзвінка до поліції заявник дозволив собі ще трохи підкріпитися алкоголем. За результатами медичного обстеження, у 54-річного чоловіка зафіксовано стан алкогольного сп’яніння у 2,12 проміле. Подія була належним чином зареєстрована. Недоречний жарт обернувся житомирянину адміністративною відповідальністю за завідомо неправдивий виклик поліції (ст.183 Кодексу України про адміністративні правопорушення).
Водночас, у відділі комунікації поліції в області нагадують про кримінальну відповідальність, передбачену законом за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян (ст.259 ККУ). За подібні протиправні дії передбачено покарання у вигляді ув’язнення на строк від 2 до 6 років.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: