Директор департаменту праці та соціального захисту населення ОДА розповів про перші дні роботи » Новини Житомира
 
 


Директор департаменту праці та соціального захисту населення ОДА розповів про перші дні роботи

Автор: news_maker від 17-08-2017, 09:15, переглядів: 916

Директор департаменту праці та соціального захисту населення ОДА розповів про перші дні роботи

З 4 серпня 2017 року директором департаменту праці та соціального захисту населення ОДА призначений Юрій Прокопець. Ми поговорили з новопризначеним керівником про зміни в обласному соцзахисті, кадрові рішення в департаменті та пріоритети в роботі.

Що вже встигли зробити з часу призначення?

Зараз знайомлюся із роботою департаменту, із керівниками у районах, керівниками в інтернатних установах. Дивлюсь, які там порядки та яке відношення до людей. В декількох вже побував – є добре ведення справи, а є такі, яким треба підтягуватися. Я приїжджаю в інтернатні установи в 6.50 год. ранку в неділю. Вони до такого не звикли. Хочу бачити все, як є. Вже побував у Бердичеві, Іванівці, Тетерівці, Коростені та Новій Боровій...

А що далі?

А далі буде!

Ви вже познайомилися із роботою департаменту? Якісь висновки зробили?

Звичайно. У департаменті працюють кваліфіковані кадри. Їм просто треба дати чітку лінію на створення програми покращення життя наших людей. Сьогодні саме департамент виконує функцію держави по соціальному захисту населення – працює в інтересах літніх людей, людей з інвалідністю та інших вразливих категорій населення. Колектив робить багато роботи. Далі буде видно, наскільки вони відповідають сьогоденню.

Зараз обласний соцзахист потребує змін…

Так. Це має бути і ставлення до кожної людини, і прозорість в роботі. Людина, яка звернулась у соцзахист, має отримати відповідь: які її подальші дії, на що вона має право, яку допомогу отримає. Крім цього, треба побудувати таку структуру, максимально спростити документообіг, щоб не ганяти людей по всім тим надавачам послуг та іншим інстанціям. Я думаю, на сьогоднішній день технічних засобів у нас вистачає. Що стосується субсидій, то не має бути ніяких технічних відмов. Якщо в людини неправильно написана заява, то працівники мають одразу вирішувати це питання.

Прозорість у діяльності департаменту – як будете досягати її?

Ми публікуватимемо інформацію щодо всіх черг, всіх нарахувань. Також люди на сайті підрозділу зможуть знайти усю необхідну інформацію та розподіл коштів. Департамент здійснює багато функцій і прозорість – це дуже важливо.

Як має працювати департамент в період реформування?

Зараз держава впроваджує реформу децентралізації для того, щоб людина не їздила по районах та в обласний центр, а все могла зробити на місці. Будемо створювати підрозділи, які потрібні для роботи громад. Департаменти та управління стають їхніми інформаційними партнерами. Після поїздки в Тетерівську ОТГ я дав доручення заступнику Світлані Бойм та управлінню соцзахисту Житомирського району взяти під контроль створення у громаді осередку соціального захисту.

В області діють багато програм, що стосуються соціального захисту населення. Чи є якісь напрацювання щодо створення нових?

Є ідея створити об’єднану програму, яка б стосувалася всіх районів, міст, щоб ті люди, які живуть у селах, мали такі ж пільги, а також мали захист не тільки в місті. Щоб кожна людина відчувала, що область та держава про неї дбають.

Які перші кроки ставите перед собою? Чи плануєте кадрові зміни?

Перш за все, хочу створити команду, яка б почала робити ті програми та ті зміни, які ставить переді мною Ігор Гундич та Міністерство. Що стосується змін у структурі, то вони зараз тільки напрацьовуються.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: