Жителька області подарувала "працівникові банку" власні заощадження » Новини Житомира
 
 


Жителька області подарувала "працівникові банку" власні заощадження

Автор: news_maker від 23-08-2017, 17:27, переглядів: 1 381

Жителька області подарувала "працівникові банку" власні заощадження

Жінка повірила незнайомцеві, який у телефонній розмові представилися працівником банку. Вона повідомила шахраєві особисті дані та втратила із банківського рахунку 6 тисяч гривень. Поліція закликає жителів області не вірити незнайомцям, які цікавляться по телефону реквізитами ваших банківських рахунків.
Неприємність з 38-річною жителькою с. Ласки сталася удень 20 серпня. Тоді до неї на мобільний зателефонував незнайомець та представився оператором інфо-центру банку. Співрозмовник повідомив, що нібито зараз треба провести певні операції, аби поліпшити захист її рахунку від стороннього втручання.
Жінка повірила співрозмовнику та назвала усі дані, про які той запитував. Тільки згодом, перевіривши власний рахунок, зрозуміла, що її ошукано.
Нині поліцією розпочато досудове розслідування за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться відповідні заходи для викриття зловмисників.
Разом з тим поліцейські закликають жителів області бути більш обачними у фінансових справах. Запам’ятайте самі та розкажіть близьким та знайомим деякі правила:
- нікому і за жодних обставин не надавайте особистої інформації, особливо в телефонному режимі;
- уважно читайте смс-повідомлення, які приходять на ваш мобільний телефон та не телефонуйте на невідомі номери, вказані для нібито «розблокування» банківського рахунку (офіційні контакти фінансової установи вказані на звороті вашої картки);
- якщо вас переконують у ризику втратити кошти через «збій системи» чи інформують про будь-які інші банківські операції та вимагають надати особисті дані, не поспішайте, краще зателефонуйте на гарячу лінію фінансової установи (на кожній картці номери телефонів вказані).

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: