Лікування серцевого нападу: що залежить від лікаря, а що – від хворого » Новини Житомира
 
 


Лікування серцевого нападу: що залежить від лікаря, а що – від хворого

Автор: news_maker від 30-08-2017, 08:34, переглядів: 1 028

Лікування серцевого нападу: що залежить від лікаря, а що – від хворого

Про це, зокрема, говорили під час науково-практичної конференції, яку на базі Житомирського інституту медсестринства провели для медичних сестер – слухачів курсів підвищення кваліфікації.
Про те, що серцево-судинні захворювання на сьогодні посідають перше місце і в структурі захворюваності, і в структурі смертності населення, присутнім нагадала обласний позаштатний терапевт, завідувач кардіодиспансерного відділення обласного медичного консультативно-діагностичного центру Олена Ільчишина. При цьому вона наголосила на тому, що серед причин захворюваності є такі, на які людина вплинути не може, але й багато що залежить від кожного:
"Такі фактори як вік, стать (чоловіки, на жаль, хворіють частіше, ніж жінки), спадковість, ми не можемо впливати на них. А такі як підвищений рівень цукру в крові, рівня холестерину в крові, гіподинамія, на них ми можемо впливати і в цьому є наше основне завдання для профілактики серцево-судинних захворювань".

В переліку серцево-судинних захворювань особливу небезпеку становить інфаркт міокарда. За словами Олени Ільчишиної, щороку в області фіксується в середньому одна тисяча випадків цієї хвороби. 70 % з них – з високим ризиком смертності. При цьому лікарі констатують, що система надання медичної допомоги удосконалюється. Зокрема, в обласній клінічній лікарні імені Гербачевського:
"У нас з 2009 року в обласній лікарні є відділення рентген ендоваскулярної хірургії, де проводять операції на судинах серця. Ми не були інфарктним центром і до нас інфаркти потрапляли епізодично і вже, можливо, навіть в "запущеному" стані. У всьому цивілізованому світі інфаркти лікують в рентген-операційній. Чим раніше привезуть інфаркт, тим краще буде допомога пацієнту, тим менше буде наслідків від інфаркту і тим більше збережеться серце", – розповів завідувач кардіологічного відділення лікарні Микола Кушнір.

Сьогодні на базі відділення завершуються роботи зі створення сучасного реперфузійного центру – блоку інтенсивної терапії на 12 пацієнтів. Відкриття центру очікують наприкінці вересня. Олена Ільчишина сподівається, що держава виконає свої зобов'язання щодо забезпечення лікування гострих патологій, таких я к інфаркти та інсульти, безкоштовними необхідними розхідними матеріалами. При цьому лікарі наголошують на відповідальності кожної людини за своє здоров'я і за своєчасне звернення за допомогою:
"У нас практично в області є система надання допомоги хворим з інфарктом міокарда. Основне, що я хотів би сказати, це своєчасно звернутися за медичною допомогою. Інфаркт міокарда або гострий коронарний синдром – це така патологія, яка потребує невідкладної допомоги. Чим скоріше буде надана допомога, тим менше буде наслідків цього захворювання. Тому саме головне, коли виникає біль в ділянці серця, задуха, якісь перебої серцебиття, то саме основне – це звернутися за допомогою. Або до лікаря. Або до приймального відділення, або викликати бригаду швидкої допомоги, яка зможе визначитися з діагнозом і надати необхідну допомогу", – звернувся до слухачів обласний позаштатний кардіолог Володимир Галаган.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: