Координаційна рада визначила 20 проектів-переможців, які отримають грант від ОДА » Новини Житомира
 
 


Координаційна рада визначила 20 проектів-переможців, які отримають грант від ОДА

Автор: news_maker від 31-08-2017, 11:52, переглядів: 1 101

Координаційна рада визначила 20 проектів-переможців, які отримають грант від ОДА

Інститути громадянського суспільтва Житомирщини до кінця 2017 року реалізують 20 соціальних проектів за кошти обласного бюджету на суму 1 млн грн.

Таке рішення прийняла координаційна рада з питань сприяння у розвитку громадянського суспільства при ОДА сьогодні, 30 серпня, під час третього засідання.

Представники та автори 23 соціальних проектів, які пройшли на 2-й етап конкурсу, презентували у прес-центрі ОДА свої соціальні ініціативи, аби довести актуальність та важливість запланованих заходів.

20 громадських організацій стали переможцями та отримають 1 млн грн на реалізацію проектів з обласного бюджету. Відповідно до вимог Бюджетного кодексу України члени координаційної ради зменшили кошторисні витрати деяких проектів.

Серед тем проектів-переможців – національно-патріотичне виховання дітей та молоді, спорт, культурно-просвітницькі заходи, проведення соціологічних досліджень.

Участь у засіданні взяли співголови координаційної ради – заступник голови ОДА Ярослав Лагута та заступник голови благодійної організації «Фонд допомоги громадянам України «Разом за справу» Володимир Стельмах.

Нагадаємо, що загалом на розгляд членів координаційної ради надійшло 58 проектів на суму близько 5,5 млн грн. Під час другого засідання координаційна рада визначила 23 організації, які будуть запрошені на публічний захист проектів.

Довідково: Критерії, якими керувались члени координаційної ради під час відбору проектів для презентації:
відповідність проекту його меті;
реалістичність досягнення і значущість очікуваних результатів та результативних показників виконання проекту;
очікувана ефективність використання бюджетних коштів (співвідношення кошторису витрат, необхідних для виконання (реалізації) проекту (ініціативи), та очікуваних результатів їх виконання (реалізації));
рівень кадрового та матеріально-технічного забезпечення, необхідного для виконання проекту, досвід провадження діяльності у відповідній сфері.

Перелік інститутів громадянського суспільства, які виграли грант на реалізацію проектів за кошти обласного бюджету

 

 

 

З/п

Назва конкурсного проекту

Назва ІГС, який подав проект / контактна особа

Бюджетнефінансу-вання

(грн.)

1.

Соціальна послуга «Денний догляд»

Облаштування місця при обласному реабілітаційному центрі дасть змогу фахівцям, волонтерам і будь-кому, хто побажає відкрити для себе дари неповносправних осіб, зробити це у безпосередньому стосунку із ними. Надання соціальної послуги денного догляду дасть можливість зекономити на можливій інвалідизації одного з членів родини, що доглядає таку особу 24 години на добу.

Громадська організація «Аутизм-Житомир»

 

51 072,50

2.

 Музичний табір «MusicCampInternational
250 дітей-підлітків 5 днів по 5 годин навчаються грати на  музичних інструментах  та займаються хоровим співом. Табір на 6 день закінчується урочистим концертом у супроводі професійних музикантів Житомирського симфонічного оркестру. Табір проводиться для школярів та школярок Житомирщини, дітей, що потребують особливої уваги: дітей учасників АТО, переміщених сімей та дітей-сиріт, дітей різних національних громад та з фізичними вадами тощо.

Громадська організація «Житомир, Зроби голосніше!»

 

30 000,00

3.

Фільм «Втрачене дитинство»

Проект перебачає виготовлення фільму "Втрачене дитинство”. У фільмі розкривається тема Великого Червоного террору 1937-38рр. крізь призму трагічних подій, через які довелося пройти простій українській родині, яка була репресована. Фільм може демонструватися містами країни, ропочавши покази з Житомира (20 травнія 2018 року у річницю пам'ятного дня "День пам'яті жертв політичних репресій”).

Громадська організація «Зоряне мистецтво»

 

58 900,00

4.

«Подорож у «Країну мистецтва»

Проект направлений на художньо-культурний розвиток особистості через образотворче мистецтво, а саме заняття з декоративно-прикладного мистецтва, графіки, творчого малюванню. Цільовою аудиторією цього проекту є діти з особливими потребами КНЗ «Житомирської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат», на базі якого реалізується проект (м. Житомир, Синельникова, 12).

Молодіжна громадська організація «Арт-Село»

 

36 550,00

5.

Школа старовинних ремесел

Оволодіння студентами ремеслами для подальшої трудової активності, розвиток художніх здібностей у молоді з обмеженими можливостями, вивчення етнографії та історичного одягу. Екологічне виховання, активна участь молоді з обмеженими можливостями в суспільному житті.

Участь у заходах суспільно-громадянського руху: святах, фестивалях, виставках обласного та республіканського рівня.

Створити групу зацікавлених мотивованих студентів і протягом року вивчати технологію і працювати в галузі повстярства та гончарства.

Громадська організація «Архео»

 

33 000,00

6.

Психічне здоров`я дітей: від знань до дій

 Проект буде спрямовано на психологічну частину проблеми адаптації широкого кола населення (школярів, працівників навчальних закладів) до дітей, що мають вади психічного розвитку та розлади психічного здоров'я.

У результаті впровадження проекту Житомирський регіон отримає можливість формування неупередженого ставлення до дітей із вадами психічного розвитку та психічними розладами як членів громади, можливість їх включення до життя населених пунктів та області в цілому.

Центр практичної психології «Фо лайф»

 

40 000,00

7.

«Родина рулить!»

ГО "ЛА ДА” буде розроблено та промарковано велосипедні маршрути різної складності по Житомирському району для учасників від 1 року до 80. При цьому буде враховано вікові групи, в залежності від яких буде запропоновано декілька різних за складністю маршрутів. Під час відпочинку проходитимуть спортивні тренінги, майстер-класи, лекції, а також заплановано відвідування природоохоронних об'єктів, історико-культурних та релігійних пам'яток. Підсумком стане концерт, фотовиставка та відеопрезентація проекту. Також буде розроблено та надруковано буклет з описом веломаршрутів, якій при допомозі бібліотечної системи області буде  розповсюджено  по району.

Громадська організація «Ла Да»

 

39 050,00

8.

 Обласний телевізійний конкурс-фестиваль «Якщо ти зірочка, засвітись!»

Конкурс проходить у два тури:

І тур - проходить зонально у таких регіональних центрах як :

 м. Житомир, м. Коростень, м. Новоград-Волинський та м. Бердичів; П тур  - у м. Житомирі,  Гала «Зірка плюс зірка»  в театрі  ім. І Кочерги. Цим проектом  через пісню, музику, художнє слово, образотворче мистецтво виховуємо покоління патріотів з високим  рівнем освіти, культури, гідних людей європейської нації

Благодійна організація «Благодійний фонд «Надія Є»

 

75 000,00

9.

«Стрільба з лука – олімпійський вид спорту та нові можливості здорового способу життя»

Проведення майстер-класів з стрільби з лука у ЗОШ та ВУЗах Житомирської області. Надати можливостей самореалізації мешканцям Житомирської області у Олімпійському виді спорту. Залучити фахівців з стрільби з лука у спортивну галузь Житомирської області.

Громадська організація «Федерація стрільби з лука Житомирської області»

60 000,00

10.

Здоровий Житомирський край

Даний проект спрямовано на надання безкоштовної реабілітаційної, психологічної, оздоровчої допомоги, допомоги соціальної адаптації ветеранам війни, учасникам АТО зі спинальними травмами, посттравматичними контрактурами, остеохондрозами, постінсультними станами (другий та третій періоди відновлення), тощо.

Благодійна організація «Всеукраїнський благодійний фонд братів Кузьміних»

 

100 000,00

11.

Створення навчально-тренувального центру

Створення навчально-тренувального центра ( на базі ДЮВПК «Сатурн») для покращення умов для занятть з військово-прикладних дисциплін (стрільба, орієнтування, спортивний туризм, основи виживання  та ін.), надання молоді можливості для оволодіння базовими навичками, необхідними Захиснику Батьківщини. Створення бази для підготовки команд навчальних закладів до етапів Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Громадська організація Дитячо-юнацький військово-патріотичний клуб «Сатурн»

62 827,50

12.

Репортер Про

Проект в розважальній формі знайомить молодь із успішними людьми Житомира та області. А вважаючи на нестабільну та складну економічну ситуацію, повальну еміграцію за кордон та інші міста країни, надихатиме молодих людей залишатися та розвиватися в Житомирі та області.

Громадська організація «Громадський екологічний контроль України»

25 000,00

13.

«Відкриваємо світ для себе»

Автобусні екскурсії для інвалідів по зору місцями історичної слави України по Житомирській області Особи з глибокими вадами зору отримуватимуть фахову екскурсію попередньо підготовленими гідами, які володіють навичками аудіодискрипції візуальних об’єктів.

 «Житомирська обласна спілка культури та мистецтва інвалідів»

16 000,00

14.

«Українська жінка: від болю до зцілення»

В нашому проекті ми застосовуємо іпотерапію, каністерапію та верхову їзду як оздоровчі напрями. Семінари, семінари-тренінги та мастер-класи дадуть нові знання, способі психологічної та соціальної допомоги, які жінки зможуть використовувати у своїй родині, та зможуть допомогти та навчити  інших жінок, які опинились у кризовому стані.

Житомирська філія громадської організації «Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО»

70 000,00

15.

Міжнародна Хореографічна Асамблея ім. Н.Скорульської

Захід присвячений 130-річчю від дня народження Михайла Скорульського - нашого земляка, музиканта, Заслуженого діяча мистецтв, кандидата мистецтвознавства, композитора балету «Лісової Пісні», який і сьогодні є візитівкою українського національного балету.

Громадська Організація «Центр хореографічного мистецтва ім. Н.Скорульської»

80 000,00

16.

Створення нових сучасних центрів музейного типу – крок до підвищення туристичного іміджу Житомирщини»

Проектом передбачено надання інформаційної підтримки щодо створення на Житомирщині центрів музейного типу, їх належного облаштування, експозиційного оформлення на науковій та практичній основі. На ряді майстер-класів та семінарів учасникам будуть рекомендовані як практичні поради фахівців. так і форми отримання фінансової підтримки для майбутніх проектів. Планується провести прес-тур по цікавим й успішним центрам музейного типу Житомирщини та сусідніх регіонів задля їх популяризації.

Обласна молодіжна творча спілка художників та мистецтвознавців

50 000,00

17.

Український Житомир

Вивчення дослідження фактів, адрес і імен видатних людей, які пов'язані з подіями українського національно-визвольного руху, з популяризацією України в світі, видатними вчинками і досягненнями українцями. Виховання національної свідомості і патріотизму у населення міста, особливо, у молодих житомирян.

Житомирська обласна громадська організація «Український дім 21 століття»

 

13 100,00

18.

Історичний екскурс «З любов`ю до Житомира»

В рамках проекту історичний екскурс «З любов’ю до Житомира» планується охопити дітей загальноосвітніх шкіл Житомира та шкіл-інтернатів. Історично-пізнавальна екскурсія складається з двох етапів, він включає в себе проведення 40 хвилинної екскурсії містом з супроводом історика-краєзнавця та інтерактивну зустріч на базі Центральної міської бібліотеки з переглядом 15-хвилинного анімаційного фільму, включаючого в себе 4 серії, під час заходу також планується роздати кожному учаснику книгу.

Громадська організація «Дивосвіт»

40 000,00

19.

Відкриті уроки футболу

Відкритий урок футболу проводиться почергово в одній із шкіл області на базі одного класу в присутності школярів молодших та середніх класів. Для проведення уроку надається необхідний футбольний інвентар (м’ячі 15 шт, тренувальна форма, ігрова форма, обладнання для тренування), який по завершенню уроку передається школі для проведення уроків футболу в усіх класах даної школи. Учням демонструються відеофільми про видатних українських футболістів, тренерів, функціонерів. Окремо демонструється фільм про культуру футбольного вболівальника.

Громадська організація «Ветерани футболу Житомирщини»

 

52 000,00

20.

Програма профілактики соціального сирітства та виховання громадської свідомості «Просвітницький лекторій «Такий як ти»

Пропагування толерантного ставлення до людей з синдромом Дауна. Знизити кількість відмов від дітей з синдромом Дауна, шляхом проведення просвітницької роботи з медичними працівниками, щодо гуманного повідомлення батьків про діагноз дитини. Забезпечення їх інформаційними та методичними матеріалами, розміщення в закладах охорони здоров’я соціальної реклами. Проведення фотовиставки « Такий як ти» ,та показом   відеороліків .

Громадська організація «ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «ДІТИ СОНЦЯ»

 

67 500,00


 


Координаційна рада визначила 20 проектів-переможців, які отримають грант від ОДА
Координаційна рада визначила 20 проектів-переможців, які отримають грант від ОДА
Координаційна рада визначила 20 проектів-переможців, які отримають грант від ОДА
Координаційна рада визначила 20 проектів-переможців, які отримають грант від ОДА

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: