Пам'ятник Олегу Ольжичу в Житомирі відкриють 14 жовтня » Новини Житомира
 
 


Пам'ятник Олегу Ольжичу в Житомирі відкриють 14 жовтня

Автор: news_maker від 2-09-2017, 18:10, переглядів: 1 648

Пам'ятник Олегу Ольжичу в Житомирі відкриють 14 жовтня

Про це нам повідомив депутат Житомирської міськради Віктор Брокарєв. Встановлять його у вже відреставрованому сквері на розі вулиць Олега Ольжича та Перемоги:
"Чому саме там, тому що там знаходився будинок, де народився Олег Ольжич. Будинок вже, до речі, розвалили в період незалежності України. Також поряд знаходиться церква, в якій його охрестили. Це буде перший в Україні пам'ятник Ольжичу. Він буде зроблений пізніше, ніж ми хотіли. Планували ми це зробити до Дня народження Ольжича, але не вистигли з об'єктивних і суб'єктивних причин. Дуже багато перероблювався цей пам'ятник".

Нагадаємо, що відкриття пам'ятника планувалося не лише на День народження видатного Олега Ольжича – 8 липня, але і на День Незалежності. Віктор Брокарєв розповів, що пам'ятник досі не встановили, тому що виникла затримка з його виготовленням у Львові. Проте депутат запевняє, що до свята Покрови та Дня захисника України, які відзначатимуться 14 жовтня пам'ятник відкриють.
Для довідки: Олег Ольжич – український поет, політичний діяч, археолог. Син відомого українського поета Олександра Олеся. З молодих років – учасник національно-визвольного руху в лавах Організації українських націоналістів. Почесний громадянин Житомира.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: