На Житомирщині в серпні піротехніки ДСНС обстежили територію колишнього військового полігону » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині в серпні піротехніки ДСНС обстежили територію колишнього військового полігону

Автор: news_maker від 2-09-2017, 21:14, переглядів: 1 424

На Житомирщині в серпні піротехніки ДСНС обстежили територію колишнього військового полігону

Роботи з розмінування території колишнього Ігнатпільського військового полігону проводяться вже не перший рік. Цьогоріч вони почалися з 6 серпня і на даний час особовим складом групи піротехнічних робіт було обстежено та очищено від вибухонебезпечних предметів територію полігону площею більше 20 га., виявлено, знешкоджено та знищено 264 одиниці вибухонебезпечних предметів. Всього з початку проведення робіт на території колишнього Ігнатпільського військового полігону було очищено 9545 га., виявлено, знешкоджено та знищено 16613 вибухонебезпечних предметів.
На 2017 рік заплановано очистити від вибухонебезпечних предметів територію загальною площею 40 га. Роботи для піротехніків на цій території ще чимало. Клопоту додають місцеві жителі, які на колишньому полігоні ведуть свої пошуки:
"З 1996 року територію полігону передали органам місцевої влади, проте належного очищення від вибухонебезпечних предметів не проводилося. На території існує багато місць складування боєприпасів, демонтованих частково або без окремих елементів, що становили цінність. Місцеве населення проводить там пошуки металобрухту, отриманого шляхом демонтажу боєприпасів для подальшого його збуту та, відповідно, отримання коштів. Піротехнічними підрозділами Управління ДСНС в області неодноразово здійснювалися виїзди в населені пункти, розташовані поблизу полігону на ліквідацію надзвичайних подій та їх наслідків, причинами яких були боєприпаси, які знайшли місцеві жителі", – розповіла начальник відділу агітаційно-пропагандистської роботи Управління ДСНС в області Ірина Романюк.

За інформацією, наданою Управлінням ДСНС, за період з 2002 по 2014 роки на Житомирщині внаслідок підриву на боєприпасах загинуло 10 осіб та постраждали четверо.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: