Регіональне відділення громадянської мережі ОПОРА оприлюднила інформацію спостерігачів на виборах в області » Новини Житомира
 
 


Регіональне відділення громадянської мережі ОПОРА оприлюднила інформацію спостерігачів на виборах в області

Автор: news_maker від 29-10-2012, 20:10, переглядів: 2 185

Регіональне відділення громадянської мережі ОПОРА оприлюднила інформацію спостерігачів на виборах в області

На прес-конференції (в прес-клубі клубі "Вибір-2012") координатор ОПОРИ в Житомирській області Тарас Чмут серед загальних тенденцій проблемою №1 назвав недостатній рівень підготовки членів дільничних комісій: "Люди не знають закону, не знають як рахувати бюлетені, як зводити контрольні перевірки. У окрузі №64 та у віддалених селах члени дільничної комісії не знали, що означає неврахований та зіпсований бюлетень. Вони плутали і не могли правильно порахувати та ввести дані у протокол. В основному така тенденція у сільській місцевості, але навіть у Житомирі, окремі члени комісії не знали, наприклад, що всі бюлетені мають лежати на столі, а їх ховали на стільчики біля себе. Був певний тиск і перешкоджання спостерігачам, бо у комісії не знають прав спостерігачів. Кажуть, де їм можна знаходитись, а де ні. Спочатку навіть була заборона аудіо- та відеозйомки".

Тарас Чмут також навів факти голосування виборців без пред'явлення документів. Такі випадки були виявлені на декількох дільницях в сільській місцевості, зокрема, спостерігачі ОПОРИ склали акти про відповідні порушення в Червоноармійському та Володарськ-Волинському районах: "Особливо люди пенсійного віку голосують без документів. У сільській місцевості люди кажуть, що ми "всі свої", всіх своїх знаємо, посилаючись на те, що так було на всіх виборах. А це є грубим порушенням закону, оскільки, таким чином можлива фальсифікація, якщо це проходить у великих масштабах".

Громадськими спостерігачами були зафіксовані й інші порушення: у випадках голосування на дому, в організації роботи на спеціальних дільницях в медичних і соціальних закладах області. Спостерігачі склали скаргу за кричущим фактом: голова однієї з дільничних комісій, прибувши до окружної комісії (округ №62), в коридорі переписувала протокол своєї дільничної комісії. Зафіксовані були і факти виносу печаток з дільничних комісій. Проте, загалом оцінюючи хід виборів в області представник ОПОРИ підсумував: "Загалом, глобальних порушень, що могли кардинально вплинути на вибори, нами не помічено. Та це не означає, що їх немає!"

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: