У Житомирі відбувся допрем’єрний показ українсько-італійської стрічки «IЗI» » Новини Житомира
 
 


У Житомирі відбувся допрем’єрний показ українсько-італійської стрічки «IЗI»

Автор: news_maker від 14-09-2017, 10:32, переглядів: 1 041

У Житомирі відбувся допрем’єрний показ українсько-італійської стрічки «IЗI»

13 вересня, відбувся допрем’єрний показ українсько-італійської стрічки «IЗI», за участі міжнародної творчої групи.

«Ми намагалися створити фільм без кліше. Тому парадоксально, але італійці побачили Україну, якою вони її ще не бачили – вони побачили її справжньою. Ми показали Карпати, красиві пейзажі та звичайно людей, яких можна просто зустріти на вулиці, які продемонстрували людяність та здатність спілкуватися й допомагати», - розповів головний актор стрічки Нікола Ночелла.

Крім головного актора стрічки Нікола Ночелла на показі були присутні Юлія Чернявська (продюсер, Україна), Андреа Маньяні (режисер, Італія), Кьяра Барбо (продюсер, Італія), Олег Щербина (продюсер, Україна) та Ярослав Підгора-Ґвяздовський.

У кінотеатрах міста стрічку можна переглянути з 14 вересня. Драматична комедія «Ізі» розповідає про колись вправного гонщика з іменем Ісідоро, що виграв 17-ть чемпіонатів на «Формулі-3», тепер він став просто Ізі, мовчазним товстуном в депресії. Але життя підкидає йому можливість все змінити. Брат просить його допомогти зробити дивну річ: перевезти тіло загиблого у нього на виробництві українця до кордону, передати труну кому треба і – все. Змінитися герою вийде не просто і зовсім не легко. Але все, що не відбувається – на добре!

Це перша офіційна копродукція України з Італією на державному рівні – з українського боку вона фінансувалася Державним агентством з питань кіно, а з італійського - Міністерством культури. Ця копродукція також перша для Мінкульту Італії, де воно не виступає мажорітарієм: 58% забезпечила українська сторона (з яких 20% - від Держкіно і 38% від виробничої компанії FreshProduction), а 42% - від італійської (крім Мінкульту Італії, фільм допоміг профінансувати регіональний аудіовізуальний фонд Фріулі-Венеція-Джулія). Виробництвом на території Італії займалися компанії Bartlebyfilm та PilgrimFilm.

Більша частина зйомок відбувалася на території України. І лише десята частина зйомок пройшла в Італії.

Головні роль у фільмі виконав молодий італійський актор Нікола Ночелла, а одну з другорядних – легендарна акторка Барбара Буше. Від України помітну роль зіграв Остап Ступка.

Фільм був офіційно відібраний до конкурсу одного з найбільших міжнародних кінофестивалей світу - в Локарно (Швейцарія), де Ночелла був нагороджений як «кращий актор» премією незалежних швейцарських критиків Boccalinod'Oro.

«Ізі» також відібрали на Бельгійський кінофестиваль, Остенді (старт з 11 вересня) та Хельсінський міжнародний кінофестиваль (старт з 15 вересня).

В Італії стрічка «Ізі» вийшла у широкий прокат з 31 серпня: місцевий дистриб’ютор, компанія TuckerFilm, випустила стрічку в 34 містах, і провела рекламний тур, в якому брали участь і режисер Андре Ман’яні, і актор Нікола Ночелла. Так само рекламний тур фільму пройде і в Україні, а містами, де відбудуться прем’єри, стануть Полтава, Запоріжжя, Київ, Житомир, Львів, Івано-Франківськ, Чернівці, Тернопіль і Ковель.

У Житомирі відбувся допрем’єрний показ українсько-італійської стрічки «IЗI»

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: