На сесії міськради депутати виділили 11 мільйонів гривень на валідатори » Новини Житомира
 
 


На сесії міськради депутати виділили 11 мільйонів гривень на валідатори

Автор: news_maker від 14-09-2017, 19:02, переглядів: 1 414

На сесії міськради депутати виділили 11 мільйонів гривень на валідатори

На сесії Житомирської міської ради депутати виділили 11 мільйонів гривень на переоснащення автоматизованої системи за проїзд. Ці гроші потрібні для дообладнання рухомого складу тролейбусів та трамваїв, а також для закупівлі валідаторів, які здаватимуться в оренду приватним перевізникам, каже заступник міського голови Житомира Дмитро Ткачук:
"8,5 мільйонів необхідно для дообладнання усього рухомого складу ТТУ, з урахуванням автобусів, на які оголошено закупівлю, а 2,6 мільйони – це та сума, на яку буде закуплено валідатори, які орендуватимуть приватні перевізники. На даний момент, у приватних перевізників є зобов'язання до кінця року обладнати усі транспортні засоби засобами зчитування карток автоматизованої системи оплати проїзду".

Дмитро Ткачук наголошує, що перевізники зобов’язані встановити в своєму транспорті валідатори. Тут у них є два варіанти. Перший – це закупити їх самостійно, а другий – орендувати техніку надану містом. Заступник міського голови стверджує, що власники маршруток більш схильні до другого варіанта. Згідно розрахунків, окупити вартість валідаторів міська рада зможе за два роки. Що ж до комунального транспорту, то в подальшому очікується, що автоматизована система оплати за проїзд повністю замінить роботу кондукторів. Втім у депутатів виникло питання стосовно долі пересувних валідаторів, які було закуплено за кошти міського бюджету:
"Що стосується мобільних терміналів. Їх було закуплено 180 одиниць. Ця кількість була необхідна, щоб охопити весь рухомий склад трамваїв та тролейбусів, і кожного кондуктора, враховуючи змінність кондукторів. А також 15 одиниць, які були на точці продажу проїзних квитків. Таким чином 180 одиниць переносних терміналів було закуплено і нині експлуатується. Що стосується їх подальшого вивільнення, то в кожній рухомій одиниці термінал залишиться, але від кондуктора він перейде до кабіни водія. Оскільки, попри можливість розрахунку електронним квитком, банківською картою, залишатиметься контингент, який платитиме готівкою, тому така можливість має бути", – окрім того, сорок валідаторів потрібно, щоб забезпечити службу контролю, поінформував Дмитро Ткачук.

Також більшістю голосів депутатів підтримано пропозицію виділити майже 12 мільйонів гривень на виплату заробітної плати працівникам трамвайно-тролейбусного управління.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: